Αύριο αναμένεται ότι θα επιστραφεί από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ξανά στον Πρόεδρο της Βουλής η περιβόητη λίστα της τέως διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, η οποία περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, μεταξύ των οποίων και βουλευτών.

Να υπενθυμίσουμε ότι η λίστα Γιωρκάτζη έχει σταλεί στη Βουλή από τις 8 Απριλίου του 2019 και από τότε δεν προέκυψαν ουσιαστικές εξελίξεις.

Το θέμα εξετάστηκε στις 10 το πρωί σε σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων η οποία κλήθηκε να επικυρώσει τους όρους εντολής της ad hoc Επιτροπής που θα συσταθεί στη Βουλή για εξέταση της λίστας Γιωρκάτζη.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ανέφερε ότι το πρώτο πράγμα που θα εξετάσει η Επιτροπή που θα συσταθεί είναι κατά πόσο θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα Γιωρκάτζη ως έχει ή κατά πόσο θα πρέπει να τύχει επικαιροποίησης και επεξεργασίας για τυχόν λανθασμένα στοιχεία.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε, το θέμα της λίστας Γιωρκάτζη και γενικά των μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Ιουλίου που είναι και η τελευταία συνεδρία της Βουλής. Ο κ. Συλλούρης εκτίμησε ωστόσο ότι η απόφαση για δημοσιοποίηση ή μη της λίστας μπορεί να προκύψει μέχρι και τις 17 Ιουλίου.