«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους εμβολιασμούς αλλά προτεραιότητα παραμένει η αντιμετώπιση του κορωνοϊού», δήλωσε στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Απογευματινό Μικρόφωνο στον Πολίτη» ο πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας, Νίκος Σκορδής. Κληθείς να διευκρινίσει τη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε η Παιδιατρική Εταιρεία σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Σκορδής είπε ότι σταδιακά πρέπει να αρχίσουν οι εμβολιασμοί, με όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προφύλαξης.

Οι παιδίατροι, πρόσθεσε, έχουν ευθύνη να διευθετούν ραντεβού τηρώντας όλους τους κανόνες προστασίας του κοινού. Προέτρεψε το κοινό να επικοινωνεί με τους παιδιάτρους για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμούς παιδιών.

Νωρίτερα σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδιατρικής Εταιρείας εξέδωσε επικαιροποιημένες οδηγίες για τους εμβολιασμούς βρεφών και νηπίων. Ενημέρωσε ότι επαναρχίζουν άμεσα οι εμβολιασμοί μέχρι την ηλικία των δύο ετών με προτεραιότητα τα παιδιά των οποίων οι βασικοί εμβολιασμοί είχαν αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Γίνονται επίσης συστάσεις για μέτρα ασφαλείας και χειρισμού των περιστατικών.