φωτογραφία αρχείου 

Ο υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, ξεκαθάρισε ότι η λήξη των εργασιών για την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι η 30η Ιουνίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας. Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είπε ότι οι καθηγητές θα προσέλθουν κανονικά την 1η Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι ενδέχεται οι μαθητές να προσέλθουν μια με δύο μέρες πριν την κανονική ημερομηνία προσέλευσής τους για έναρξη των μαθημάτων.

Αντιπροσωπεία της ΟΕΛΜΕΚ είχε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τον Πρόδρομο Προδρόμου στο υπουργείο Παιδείας. Ερωτηθείς τί συζητήθηκε στη συνάντηση με τον υπουργό, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούσαν τη φοίτηση και την αξιολόγηση, τις εγγραφές των μαθητών και σημείωσε ότι ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η λήξη των εργασιών για την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι η 30η Ιουνίου, όπως προνοούν και οι κανονισμοί.

«Ειδικά για το Λύκειο, οι καθηγητικοί σύλλογοι θα κληθούν να προσέλθουν για μια ημέρα για επικύρωση των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων για τους βαθμούς των απολυτηρίων των τελειόφοιτων μαθητών. Ενδέχεται η ημερομηνία αυτή να είναι γύρω στις 10 ή 11 Ιουλίου, αναλόγως δηλαδή πότε η Υπηρεσία Εξετάσεων θα είναι έτοιμη να δώσει τα αποτελέσματα στις σχολικές μονάδες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι για τα Γυμνάσια και για τις άλλες τάξεις του Λυκείου οι βαθμοί θα δοθούν πριν το τέλος Ιουνίου.

Σε ερώτηση για τις κενές θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε διευθυντικό προσωπικό από τις αφυπηρετήσεις, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για προκήρυξη των κενών θέσεων των Διευθυντών, έτσι ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όλα τα σχολεία, γυμνασίου και λυκείου, να έχουν τον Διευθυντή τους. Ερωτηθείς πόσες είναι οι κενές θέσεις Διευθυντών, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι είναι γύρω στις 11 θέσεις. «Οι υπόλοιπες θέσεις, Βοηθών Διευθυντών και Βοηθών Διευθυντών Α΄, με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου έχουν παγοποιηθεί», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την τροποποίηση των Κανονισμών στη Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ εξέφρασε σήμερα, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, τους προβληματισμούς της και από εκεί πέρα είναι θέμα των κομμάτων μέσα στη Βουλή να χειριστούν το ζήτημα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ