Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ), μετά την ανακοίνωση του νέου διατάγματος του υπουργού Υγείας. Όπως ανέφερε στον ραδιοσταθμό μας ο πρόεδρος της ΟΑΚ, Νώντας Μεταξάς, μετά το μπέρδεμα που προέκυψε αρχικά για την αντισφαίριση, οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι κάτι που έπρεπε να γίνει και που τον χαροποιεί.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το διάταγμα της περασμένης Πέμπτης, οι αθλητές αντισφαίρισης είχαν το δικαίωμα να κάνουν προπονήσεις χωρίς να τους επιτρέπεται η χρήση των απαραίτητων εγκαταστάσεων. Με το σημερινό διάταγμα, αυτό αλλάζει πλέον, καθώς όλοι οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις ανοικτού χώρου, φτάνει να τηρούν τα μέτρα υγιεινής.

Ο κ. Μεταξάς μάς είπε ότι η ΟΑΚ προσπάθησε αρκετά τις τελευταίες μέρες για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα σε μια έρευνα που πραγματοποίησαν φοιτητές στο Τορίνο. Η έρευνα αυτή αποδεικνύει ότι, σύμφωνα με την παρούσα κατάσταση, το τένις είναι το πιο ασφαλές άθλημα που μπορεί κανείς να παίξει.

Ο πρόεδρος της ΟΑΚ αποκάλυψε ακόμη ότι στις 4 Ιουνίου τα μέλη της ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, όπου θα συζητηθεί το πως διαφοροποιείται πλέον το φετινό πρόγραμμα.

Ακολούθως μπορείτε να δείτε και την ανακοίνωση της ΟΑΚ, όπου αναφέρονται αρκετές σημαντικές λεπτομέρειες για τα μέλη της:

Προς

Πλήρη και Εταιρικά Μέλη ΟΑΚ
Μέλη Δ.Σ. ΟΑΚ

Αγαπητοί φίλοι,

Θέμα: Επανεκκίνηση Αντισφαίρισης

Σας εσωκλείω το τροποποιημένο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας με το οποίο αρχίζει η επανεκκίνηση της Αντισφαίρισης.

Οι λόγοι της καθυστέρησης που μας ταλαιπώρησε όλους είναι γνωστοί. Γνωστές είναι και οι προσπάθειες ορισμένων φίλων (τους οποίους ευχαριστώ θερμά) όπως κι οι δικές μου, για να διορθωθεί το λάθος της καθυστέρησης της σταδιακής επανεκκίνησης του αθλήματός μας.
Η επανεκκίνηση πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά από τους Ομίλους μας. Στην κατεύθυνση αυτή επισυνάπτονται κατευθυντήριες γραμμές.

Όλες οι προπονήσεις θα γίνονται με κρατήσεις και προκαθορισμένα ραντεβού. Απαγορεύεται η τυχαία έλευση στα σωματεία/ αθλητικούς χώρους για προπόνηση και παιχνίδι. Οι αθλητές δεν θα εισέρχονται στα γήπεδα ενωρίτερα των 10 λεπτών από την προκαθορισμένη ώρα προπόνησης, ενώ σε περίπτωση που οι προηγούμενοι αθλητές βρίσκονται ακόμη στο γήπεδο, οι επόμενοι αθλητές θα περιμένουν εκτός γηπέδου μέχρι την αποχώρηση των πρώτων. Οι αθλητές θα εισέρχονται από μια είσοδο μόνο.

Απαγορεύεται σε κάθε γήπεδο να υπάρχουν περισσότερα από 2 άτομα.

Τα αποδυτήρια και οι κλειστοί χώροι δεν θα λειτουργούν ούτε θα επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν εκτός από βασικές ανάγκες τουαλέτας μόνο.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι κλειστοί χώροι δεν θα λειτουργούν, κάθε σωματείο υποχρεούνται να απολυμαίνει τους χώρους του σε τακτά διαστήματα και σίγουρα πριν να ανοίξουν με ειδικό συνεργείο και το πιστοποιητικό να είναι στην διάθεση της ομοσπονδίας για έλεγχο.
Συστήνεται επίσης η καθημερινή μέτρηση θερμοκρασίας των προπονητών.

Οι γονείς και συνοδοί θα αφήνουν τους αθλητές και θα αποχωρούν. Σε σπάνιες περιπτώσεις που αυτό θα είναι αδύνατον, π.χ παιδάκι πολύ μικρό που θέλει την μητέρα ή τον πατέρα του, θα είναι έξω σε απόσταση σε ανοιχτό χώρο και εν πάση περίπτωση δεν θα μπορεί να εισέρχεται σε κανένα στεγασμένο ή κλειστό χώρο.

Κατά την άφιξη των αθλητών θα υπάρχουν σε όλα τα γήπεδα αντισηπτικά για καθαρισμό των χεριών τόσο κατά την είσοδο όσο και έξοδο των αθλητών από το γήπεδο. Επίσης ο κάθε προπονητής θα πρέπει να διακόπτει την προπόνηση για να υποβάλει τους αθλητές σε καθαρισμό των χεριών με αντισηπτικό.

Οι πληρωμές των διδάκτρων θα γίνονται κατά προτίμηση με εμβάσματα. Σε περίπτωση χρήσης μετρητών, θα πρέπει να τηρείται απόσταση ασφαλείας.

Ο κάθε Όμιλος αφού μελετήσει και τη σχετική επικοινωνία της ITF που σας έχει κοινοποιηθεί (επισυνάπτεται για διευκόλυνση σας), επιβάλλεται μέσα στα πλαίσια αυτά καθώς και των Κυβερνητικών Οδηγιών, να εκδώσει τις δικές του οδηγίες τις οποίες πρέπει να βεβαιωθεί ότι τηρούνται από τα Μέλη του. Αντίγραφο των Οδηγιών αυτών πρέπει να κοινοποιηθούν ενημερωτικά και στην ΟΑΚ. Δεν θα πρέπει κανένας Όμιλος να αρχίσει χωρίς τέτοιες οδηγίες.

Το πρόβλημα της Πανδημίας είναι τεράστιο. Εμείς της Αντισφαίρισης δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνουμε μέρος του προβλήματος.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υπομονή, τη συνεργασία σας, τις συνεχείς και πολλές φορές καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες μας.

Η ΟΑΚ είναι η Ομοσπονδία των Ομίλων Αντισφαίρισης της Κύπρου και πρέπει να υπάρχει συνέργεια (δηλαδή η κοινή δράση διαφόρων πραγμάτων όπου το συνολικό αποτέλεσμα τους είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με τη λειτουργία κάθε πράγματος ξεχωριστά 1 + 1 > 3 ) και απ’ όλους συνεργασία και συντονισμός.

Οι προσπάθειες όλων μας θα συνεχιστούν.

Εύχομαι υγεία σε όλους.

Με εκτίμηση,

Νώντας Κλ. Μεταξάς

Πρόεδρος