Χωρίς την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ακυρώνεται η συμφωνία που υπεγράφη με τα τρία σωματεία της Λεμεσού για την διαχείριση του Alphamega Stadium δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία», ο πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου της ΑΕΛ ότι οι ομάδες μπαίνουν σε ένα γήπεδο που δεν τους ανήκει ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι πολλοί από τους όρους που εισήχθησαν στην συμφωνία και με τους οποίους τα σωματεία διαφωνούν, σχετίζονται με την έγκριση που εκκρεμεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

O πρόεδρος του ΚΟΑ αποκάλυψε ότι η αν Ευρωπαϊκή Επιτροπή πει ότι πρόκειται για κρατική ενίσχυση τότε η Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων έχει την υποχρέωση ανάκτησης του γηπέδου για λογαριασμό του ΚΟΑ και επιβολής προστίμου στο κράτος.

Τον τελικό αριθμό των θέσεων στο νέο γήπεδο της Λεμεσού ο κ. Μιχαηλίδης τον απέδωσε στις οδηγίες της UEFA για άνεση και ασφάλεια και πρόσθεσε ήταν απόφαση των προέδρων των ομάδων η μείωση των θέσεων σε 10 χιλ. 800.

Απαντώντας σε ερώτημα για την ονομασία του γηπέδου ο πρόεδρος του ΚΟΑ επισήμανε ότι έγινε με συμφωνία των σωματείων και πρόσθεσε ότι ο ίδιος υποστηρίζει τον διαγωνισμό που επέφερε μια επικερδή συμφωνία με τον χορηγό. Ανέφερε ωστόσο, ότι θα προτιμούσε την ονομασία «Νέο γήπεδο Λεμεσού Alphamega».

Σε ό,τι αφορά τα εγκαίνια του νέου γηπέδου ο Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε ότι λήφθηκε απόφαση από τον ΚΟΑ να γίνει χωρίς την παρουσία οπαδών για να αποφευχθούν τα επεισόδια.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ ανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει συνάντηση με την ΚΟΠ και τον αρχηγό της Αστυνομίας για την βελτίωση της εφαρμογής του μέτρου της κάρτας φιλάθλου.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ