Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να διαταραχθούν οι άριστες σχέσεις που διατηρεί η Κύπρος με την Ρωσία ή την Κίνα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε κληθεί στο περιθώριο της κατάθεσης του θεμέλιου λίθου του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό, να σχολιάσει την πρόθεση των ΗΠΑ για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο και τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

«Να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης και την ίδια ώρα να διαβεβαιώσω όσους ανησυχούν ότι δεν πρόκειται ποτέ να διαταραχθούν οι άριστες σχέσεις που διατηρούμε είτε με τη Ρωσία, είτε με την Κίνα», είπε.

Μια μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος, πρόσθεσε, «αυτό που επιδιώκει είναι την κατά το δυνατόν καλύτερη δυνατή σχέση με όλα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Σε ερώτηση για το θέμα του οδοφραγμάτος στο Λιμνίτη και αν έχει επικοινωνήσει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί απάντησε ότι «όλα κυλούν ομαλά».

Πηγή: ΚΥΠΕ