Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε από την υπουργό Υγείας, Πόπη Κανάρη και την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, συνεργασία και εντατική δουλειά, ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις στο χώρο της υγείας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, νωρίς το πρωί, χωριστές συναντήσεις με την κυρία Γιαννάκη και την κυρία Κανάρη, στη σκιά όσων δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις σχέσεις τους.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι φαινόμενα που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν θα γίνουν ανεκτά και ότι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του ιδίου είναι η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και η ανταπόκριση στις απαιτήσεις της κοινωνίας, στο χώρο της υγείας.
Τέθηκαν, επίσης, χρονοδιαγράμματα για υλοποίηση όσων αποφασίστηκαν στις συναντήσεις με τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΙ, σε σχέση, μεταξύ άλλων, με την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Υγείας και την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου.
Ορίστηκε νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το αργότερο σε ένα μήνα, για να εξεταστεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί.