Με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ομάδας, Άντρος Καραπατάκης, ανακοίνωσε συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές του για τις απολαβές τους τόσο στην περίπτωση που ξαναρχίσει το πρωτάθλημα όσο και στην περίπτωση που διακοπεί οριστικά, ενώ τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Άντρου Καραπατάκη:

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει περιοριστεί γύρω στα 5-6 την ομάδα με μεγάλο δείγμα. Ο κόσμος υπάκουσε τις οδηγίες. Πρέπει να είμαστε συνεπείς.

Ανακοινώνω ότι έχουμε έρθει σε συμφωνία με τους παίκτες μας χωρίς την παρέμβαση του οποιουδήποτε τρίτου. Τους παρουσιάσαμε την οικονομική κατάσταση του Σωματείου, τους εξηγήσαμε την κατάσταση με τον κορωνοϊό και ποιες είναι οι πιθανές ζημιές που θα έχει το Σωματείο. Έδειξαν όλοι απόλυτη κατανόηση και έχουμε έρθει σε συμφωνία που προνοεί τι θα είναι οι απολαβές τους αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα και σε περίπτωση διακοπής. Υπέγραψαν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

Ο πρωταθλητής και οι εκπρόσωποί μας στην Ευρώπη πρέπει να βγαίνουν από τον αγωνιστικό χώρο. Εμείς θέλουμε και υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να ξεκινήσει και να τερματιστεί στο πρωτάθλημα. Εδώ θέλω να τονίσω ότι υπάρχει από την ΟΥΕΦΑ από τις 24/4 μια οδηγία που λέει ότι για να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα πρέπει να υπάρχουν δύο λόγοι. Ο πρώτος είναι να μην είναι καλή η κατάσταση με τον κορωνοϊό. Ο δεύτερος λόγος είναι τα σωματεία, με την έναρξη του πρωταθλήματος, κινδυνεύουν με οικονομικό αφανισμό. Στην Κύπρο ο πρώτος λόγος δεν υφίσταται. Ο δεύτερος λόγος με το οικονομικό αφανισμό ναι, είναι γεγονός πολλά σωματεία, ειδικά από τις μικρές κατηγορίες και του δεύτερου γκρουπ ίσως έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με την επανέναρξη. Εμείς εισηγούμαστε, στο δεύτερο γκρουπ και τις μικρές κατηγορίες, το πρωτάθλημα να διακοπεί.

Στο πρώτο γκρουπ, τα σωματεία είναι οικονομικά πιο εύπορα. Θα έχουν ζημιές οπωσδήποτε από την επανέναρξη αλλά η οικονομική κατάσταση είναι διαχειρίσιμη έτσι δεν υπάρχει λόγος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στην ίδια επιστολή, η ΟΥΕΦΑ έχει τονίσει το πρωτάθλημα πρέπει να κριθεί στο γήπεδο και επίσης ότι η οικεία ομοσπονδία έχει την ευελιξία να αλλάξει το φόρματ του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Μπορεί να κάνει ένα μίνι τουρνουά. Μπορεί στο κύπελλο να παιχτεί ένας ημιτελικός. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος στο πρώτο γκρουπ να μην ξεκινήσει. Η ομάδα μας θα είναι έτοιμη. Θέλουμε να διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες μας στο γήπεδο».