Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Μαρία προσήλθε στις κάλπες.

Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κύριος Νεοφύτου έκανε λόγο για μια μεγάλη γιορτή.

«Για μήνες μιλούσαμε εμείς, εκτιμούσαν οι δημοσκόποι σήμερα μιλά ο κυρίαρχος λαός σε αυτό το μεγάλο πανηγύρι, σήμερα δια της ψήφου του ο λαός θα επιλέξει την πορεία της χώρας και αυτό που θα μετρήσει θα είναι το αποτέλεσμα της ττενέκκας», ανέφερε χαρακτηριστικά εκφράζοντας βεβαιότητα ότι ο κυπριακός λαός θα επιλέξει τη σταθερότητα και την ασφάλεια για εθνική και κοινωνική δικαιοσύνη. «Μπορούμε είπε να φτιάξουμε την καλύτερη Κύπρο».

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης, συνοδευόμενος από την κόρη του Αθηνά, το γιο του, Διομήδη και στελέχη του ΑΚΕΛ.

“Ως ενεργός πολίτης άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού μας. Κρατάω την επαφή με τον κόσμο. Είμαι πολύ συγκινημένος” είπε χαρακτηριστικά.

Συνοδευόμενος από την οικογένεια του προσήλθε στο Δημοτικό Σχολείο Γεροσκήπου ο υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για τη γιορτή της Δημοκρατίας όπου η κάθε Κύπρια και Κύπριος με τη ψήφο τους καθορίζουν το μέλλον.

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία γιατί όπως είπε το μέλλον ανήκει σε αυτούς.

«Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους γιατί οι προκλήσεις θα είναι ενώπιον μας. Μόνο μέσα από ενότητα και συλλογικότητα μπορούμε να ανταποκριθούμε στα προβλήματα», πρόσθεσε.

Με τη σύζυγο του Εύα προσήλθε στις κάλπες ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου.

«Θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία να στείλουμε δυνατά μηνύματα στην επόμενη διακυβέρνηση. Με το χέρι στην καρδιά, στηρίζουμε τις θέσεις μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σύζυγο και τις δύο κόρες του προσήλθε στις κάλπες ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Κολοκασίδης.

«Άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα, είναι υποχρέωση διότι η δημοκρατία δεν στέκεται σε νόμους και συντάγματα αλλά στους στιβαρούς ώμους θαρραλέων πολιτών για αυτό καλώ τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να μην αφήσουν τρίτους να αποφασίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αχιλλέας Δημητριάδης ασκώντας πριν από λίγο το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Χρυσελεούσας κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες για να εκφράσει την άποψη του.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να αρχίσουμε δουλειά για το τίμιο κράτος και επανέλαβε την πρόταση του για αυτόματη εγγραφή των νέων στους εκλογικούς καταλόγους.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, συνοδευόμενος από τον γιο του, τη γυναίκα του και συνεργάτες του άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Σε δηλώσεις του κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τις επιλογές τους και να αναρωτηθούν τι μέλλον θέλουν για τα παιδιά τους. Τώρα είναι η ώρα γιατί ακριβώς θέλουμε τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν. Θέλουμε τα νέα παιδιά να μείνουν εδώ” σημείωσε.

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε στο Λύκειο Αρχ. Μακαρίου Γ΄, Κέντρο ΣΤ΄, Στρόβολος Στρόβολος , στις 8:15 το πρωί η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τσελεστίνα Ντε Πέτρο.

Σε δηλώσεις της, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, και ερωτηθείσα πού θα παρακολουθήσει απόψε την εκλογική διαδικασία, η κ. Ντε Πέτρο είπε ότι ενδεχομένως θα την παρακολουθήσει από το σπίτι της, από την τηλεόραση.

Το εκλογικό του δικαίωμα στο Τσέρι, άσκησε το πρωί ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αριστοτέλους

Σε δηλώσεις εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου ο κ. Αριστοτέλους κάλεσε τον κυπριακό λαό να ψηφίσει.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέας Ευστρατίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου, στην Πάφο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευστρατίου ανέφερε πως σήμερα είναι η μέρα της δημοκρατίας, όπου ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Γι’ αυτό και ο Ανδρέας Ευστρατίου, όπως είπε ως ανεξάρτητος υπερκομματικός, δηλώνει παρών και σε αυτές τις εκλογές για το δίκαιο αυτού του λαού.

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αλέξιος Σαββίδης άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου, Κέντρο Η’, στη Λευκωσία.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Σαββίδης ανέφερε τα εξής: «Ιστορική μέρα σήμερα. Ίσως οι σημαντικότερες και πιο κρίσιμες εκλογές. Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η κάλπη. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο κυπριακός λαός έχει αποφασίσει να γυρίσει σελίδα. Ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια και καλή ψήφο».

Η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Πρόεδρος του Ενωμένου Ρεπουπλικανικού Κόμματος Κύπρου (ΕΡΚΚ) κα Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός άσκησε σήμερα το εκλογικό της δικαίωμα στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Ποταμού Γερμασόγειας, Κέντρο Β’, στη Λεμεσό.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους, η κα Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός ανέφερε τα εξής: «Σήμερα μιλάει ο λαός, φωνή λαού, φωνή θεού. Η Κύπρος χρειάζεται αλλαγές, μία από αυτές είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας. Καλή ψήφο σε όλους, για την ευημερία της Κύπρου μας.

Τη χαρά του εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ανδρόνικος Ζερβίδης, που είχε το «μεγάλο προνόμιο» της ψήφου αλλά και να ψηφίσει στη χώρα που αγαπά.

Σε δηλώσεις του, μετά που εξάσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 15.15 στην κοινότητα Φοινικάρια, στη Λεμεσό, ο κ. Ζερβίδης είπε ότι χάρηκε, καθώς είχε «ένα πολύ μεγάλο προνόμιο», να ψηφίσει, ένα προνόμιο, το οποίο, όπως είπε, αρκετές φορές, κόσμος δεν το έχει.

«Τι προνόμιο για εμένα, και να ψηφίσω στην χώρα που αγαπώ», είπε, σημειώνοντας ότι, όχι μόνο είναι προνόμιο να ψηφίζει κάποιος, αλλά και «πρέπει» να το κάνει.