Αυτοψία στο Πάρκο επί της οδού Πωλ Γκογκέν στην περιοχή Ζακακίου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπλαση ενός μεγάλου, ανεκμετάλλευτου και παραμελημένου για χρόνια χώρου σε χώρο πρασίνου άψογα δομημένο για τον άνθρωπο και τις βασικές του ανάγκες, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου .

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου για την πορεία υλοποίησής του και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους ταχείς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά.

Σημειώνεται ότι ο πλήρης σχεδιασμός για το Πάρκο επί της οδού Γκογκέν αποτελείται από τρία ομόκεντρα πρανή, μέγιστου σχετικού ύψους περί τα 120-150 εκατοστά, τρεις ομόκεντρους κεντρικούς πεζοδρόμους από σταθεροποιημένο χώμα (πουρί), οι οποίοι ξεκινούν με δέλτα από καθεμία από τις τρεις ακμές του τριγώνου και καταλήγουν στο κέντρο σε μια κυκλική πλατεία με βαθμίδες, η οποία αποτελεί τον κεντρικό χώρο συναθροίσεων και εκδηλώσεων ήπιας κλίμακας.

Περιμετρικά της πλατείας, τρέχουν διαδοχικά δυο δευτερεύοντες ακανόνιστοι πεζοδρόμοι από σταθεροποιημένο χώμα, πλάτους 200 εκατοστών.

Στα δέλτα των κεντρικών πεζοδρόμων υπάρχει χώρος εκγύμνασης ενηλίκων, παιδική χαρά και λαχανόκηπος και στα πρανή τρία ποδηλατοστάσια, χώρος για ένα μικρό ποδηλατο-κινούμενο καφενείο, δυο χώροι κοινωνικής συνάθροισης, ένα κυκλικό μονοπάτι ρεφλεξολογίας, υπαίθριο θέατρο για προβολές και παραστάσεις, παρατηρητήριο με τοίχο ανάβασης και σημείο επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Ξεχωριστή θέση κατέχει το υπαίθριο ελεύθερο θεατράκι, το οποίο περιστοιχίζεται από έντονη δενδροφύτευση, με δόμες διαμορφωμένες από ογκόλιθους βυθισμένους στο πρανές.

Το έργο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για αναβάθμιση των συνοικιών της δυτικής Λεμεσού και περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», το οποίο αποτυπώνει την αναπτυξιακή στρατηγική της αξιοποίησης των πόρων που κατανεμήθηκαν στην Κύπρο μέσω των Ταμείων της Πολιτικής Συνοχής την περίοδο 2021-2027.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως όταν ολοκληρωθούν τα έργα η δυτική Λεμεσός θα αποκτήσει ένα  πάρκο που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής αλλά και ολόκληρης της πόλης.

«Οι εργασίες εξελίσσονται ικανοποιητικά και θεωρούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες το έργο  θα αποδοθεί προς χρήση στο κοινό» κατέληξε ο Νίκος Νικολαΐδης.