Στην φάση οριστικοποίησης των Σχεδίων για ανακαίνιση του κτιρίου των πρώην επαρχιακών γραφείων της Συνεργατικής Τράπεζας στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, που θα στεγάσει to Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, ώστε πολύ σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες, βρίσκονται οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Αυτό απάντησε αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Οικονομικών σε σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το Κανάλι 6, προσθέτοντας πως οι σχεδιασμοί είναι όπως στο ισόγειο μεταφερθεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στον όροφο το Επαρχιακό Γραφείο της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στις σχετικές διαδικασίες εμπλέκονται το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, η Στατιστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Τα σχέδια εκπονούνται από τα Κεντρικά Γραφεία των Δημοσίων Έργων και περιλαμβάνουν ανελκυστήρα, και ράμπες για ΑμεΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας σε αυτό το στάδιο αναμένονται απόψεις από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και ακολούθως μελέτη Ηλεκτρομηχανολογικών, στατικών  και εκτίμηση δαπάνης.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 25 Ιουλίου του 2019 το Υπουργικό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για αξιοποίηση των πρώην επαρχιακών γραφείων της Συνεργατικής Τράπεζας στην οδό Γλάδστωνος στη Λεμεσό, αξίας €3,1 εκατομμυριών, προκειμένου να στεγαστεί στο ισόγειο το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στους ορόφους, να  δημιουργηθούν γραφεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Η μετακίνηση του ΚΕΠ κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς μέχρι σήμερα λειτουργεί σε ακατάλληλο κτήριο στον παραλιακό και στόχος ήταν η εξεύρεση ενός σύγχρονου κτηρίου, σε καταλληλότερο σημείο της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες.

Εξάλλου, κατ’ επανάληψη διατυπώνονται παράπονα από πολίτες για πρόβλημα πρόσβασης στον χώρο, που βρίσκεται μέχρι σήμερα το ΚΕΠ, με λίγες θέσεις στάθμευσης.

Ανησυχίες για πρόκληση συμφόρησης, εκφράστηκαν πάντως και από κατοίκους της περιοχής της οδού Γλάδστωνος που θα μετακινηθεί το ΚΕΠ.