Παρά την πανδημία, οι εργασίες ανάπλασης των Δημοτικών Κατοικιών στην οδό Μισιαούλη και Καβάζογλου, αλλά και η δημιουργία Κέντρου Ενασχόλησης Ενηλικών στην οδό Φιλελλήνων, συνεχίζονται με πλήρεις ρυθμούς, όπως αναφέρει σε σημερινό δελτίο τύπου ο Δήμος Λεμεσού.

Αμφότερα τα έργα, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτιμάται ότι θα υλοποιηθούν σ’ ένα χρόνο, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη για τις περιοχές και συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή των κατοίκων.

Οι πολυκατοικίες της οδόύ Μισιαούλη και Καβάζογλου, μετά την αποκατάσταση τους με συνολικό κόστος σχεδόν €4 εκατ. θα αξιοποιηθούν ως κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές. Στα νέα κτήρια θα λειτουργήσουν Συμβουλευτικό Κέντρο, Κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρο Νεότητας.

Όσον αφορά το Κέντρο Ενασχόλησης Ενηλίκων, που θα φιλοξενηθεί στην οδό Φιλελλήνων, το οποίο θα κοστίσει €1,5 εκατ., αναμένεται ότι θα βελτιώσει τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες στα άτομα τρίτης ηλικίας, και θα ενισχύσει τον εθελοντισμό.

Στους χώρους θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι χρήστες για: διοργάνωση εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, διαλέξεων, εκδηλώσεων, προβολών και άλλων δραστηριοτήτων όπως εκπαίδευση μουσικής, θεάτρου, χορού, γυμναστικής, διδασκαλίας καλών τεχνών (ζωγραφικής, γλυπτικής και χειροτεχνίας).

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται οι εργασίες στα συγχρηματοδοτούμενα έργα της ανάπλασης της οδού Μισιαούλη και Καβάζογλου, της δημιουργίας «Πράσινου Περιπάτου» στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, της επέκτασης του Γραμμικού Πάρκου Γαρύλλη και της δημιουργίας Κέντρου Καινοτομίας στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ.

Επίσης, μέχρι το τέλος του χρόνου θα προσφοροδοτηθεί για κατασκευή το σημαντικό έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας, ενώ έχει ήδη αρχίσει η κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Αγίου Ιωάννη σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο, δυτικά της οδού Γεωργίου Αβέρωφ παρά την οδό Σπερχειού (γνωστό στους Λεμεσιανούς ως «Γήπεδο του Αετού»).

Παράλληλα, προχωρούν οι σχεδιασμοί για τη δημιουργία δύο Περιβαλλοντικών Γειτονιών στον Άγιο Σπυρίδωνα και στην περιοχή Ομόνοια – Ζακάκι, ενώ θα ακολουθήσει η Περιβαλλοντική Γειτονιά στον Άγιο Νικόλα και οι υπόλοιπες συνοικίες με στόχο να απλωθεί η αναπτυξιακή δυναμική καθολικά και ολοκληρωμένα σε όλο τον ιστό της Λεμεσού.