Κατάληψη εντός της ημέρας του εργοστασίου Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, προανήγγειλε ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, οι δυνάμεις του οποίου βρίσκονται στην Ουκρανία και μάχονται στο πλευρό του ρωσικού στρατού.
Πριν από το μεσημεριανό γεύμα, ή λίγο μετά, το Αζοφστάλ θα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τόνισε ο Καντίροφ.
Ο τσετσένος ηγέτης κατηγορείται από μη κυβερνητικές οργανώσεις για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι έχει υπό τις διαταγές του ισχυρή παραστρατιωτική δύναμη.
Στο μεταξύ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το 80% της περιφέρειας του Λουγκάνσκ, δήλωσε ο ουκρανός περιφερειάρχης Σερχίι Χαϊντάι.
Τόνισε επίσης ότι η ρωσική έφοδος στην Ανατολική Ουκρανία δεν έχει αρχίσει ακόμα, καθώς οι επιθέσεις που καταγράφονται είναι πιθανόν δοκιμαστικές.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κοινότητες Ρουμπίζνε και Ποπάσνα έχουν καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό, έπειτα από σφοδρές μάχες τις τελευταίες εβδομάδες.
Εξάλλου, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μάχη για το Ντονμπάς θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα.