Εντός Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προκειμένου να κυκλοφορήσουν και τα 150 νέα λεωφορεία της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, που αφίχθηκαν στην Κύπρο από την Κίνα στις αρχές περασμένου Μαρτίου.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Σύμβουλος στην ΕΜΕΛ, Πέτρος Θεοχαρίδης, μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει στους δρόμους της Λεμεσού γύρω στα 70 νέα λεωφορεία, ενώ μέχρι τις 14 Ιουνίου θα κυκλοφορήσουν με 2 μήνες καθυστέρηση τα 35 ηλεκτρικά λεωφορεία, που προορίζονται για το κέντρο της πόλης.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοχαρίδης η δρομολόγηση του νέου στόλου κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς (με 5 λεωφορεία την ημέρα) κι αυτό γιατί απαιτείται ενδελεχής εκπαίδευση για τους οδηγούς, αφού τα νέα λεωφορεία διαθέτουν πολύ σύγχρονα συστήματα, ενώ υπάρχει και πολλή γραφειοκρατία που πρέπει να διεκπεραιωθεί.

Στο μεταξύ, τις επόμενες 2 εβδομάδες αναμένεται να καταφτάσουν στην Κύπρο, ακόμη 27 μικρά λεωφορεία της ΕΜΕΛ για τα χωριά της υπαίθρου, που θα περνούν από κάποια πιο μικρά χωριά και θα μεταφέρουν τους επιβάτες από και προς μεγαλύτερους σταθμούς στην επαρχία.

Τα 27 μικρότερα αυτά λεωφορεία, έχουν παραγγελθεί από αντιπρόσωπο στην Κύπρο και προέρχονται από την Ευρώπη.

Ο νέος στόλος της ΕΜΕΛ θα εκμηδενίσει τον μέσο όρο ηλικίας των λεωφορείων, που εκπέμπουν μειωμένους ρύπους.

Όπως μας ενημέρωσε ο Πέτρος Θεοχαρίδης, η ΕΜΕΛ εργάζεται μεθοδικά και προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα νέα λεωφορεία της, θα είναι προσβάσιμα σε όλα ανεξαιρέτως τα άτομα με διαφορετικότητα, όπως αυτά με κινητικά προβλήματα, η θέματα όρασης και ακοής.

Για παράδειγμα σε σχέση με τα τροχοκαθίσματα που υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά είδη, εκ των οποίων δεν μπορούν όλα να εξυπηρετηθούν με τον εξοπλισμό που διαθέτουν τα νέα λεωφορεία, η εταιρεία επεξεργάζεται λύσεις, προκειμένου να τα καλύψει όλα.