Εμφανής είναι η ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην αμερικανική ήπειρο, αλλά και την επανεμφάνιση του ιού στην Ασία.

Ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, προειδοποίησε σήμερα πως με τους τρέχοντες ρυθμούς ο αριθμός των κρουσμάτων, που σήμερα είναι κοντά στα 9,3 εκατομμύρια, θα φτάσει στα 10 εκατομμύρια μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 

«Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της επιδημίας, λιγότερα από 10.000 κρούσματα είχαν καταγραφεί από τον ΠΟΥ. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, ωστόσο, κατεγράφησαν σχεδόν 4 εκατομμύρια κρούσματα, Προβλέπουμε ότι συνολικά θα ανέβουν στα 10 εκατομμύρια την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ επισήμανε ότι η πανδημία σε πολλές χώρες της Αμερικής δεν έχει προς το παρόν φθάσει στην κορύφωσή της και ότι «παραμένει σε υψηλά επίπεδα», ειδικά στην Κεντρική και Νότια Αμερική.

«Θα έλεγα πως η κατάσταση βρίσκεται εν εξελίξει, δεν έχει φθάσει ακόμη στην κορύφωσή της και το πιθανότερο θα οδηγήσει σε συνεχή κρούσματα και θανάτους τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Ράιαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλές χώρες στην περιοχή κατέγραψαν αύξηση 25-50% στον αριθμό των κρουσμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: Ναυτεμπορική