Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISS

Του Γιάννη Κωστακόπουλου

Είναι οδυνηρό να βλέπεις από μακριά τον τόπο σου να καίγεται. Πιο οδυνηρό είναι, όμως, να μην περιμένεις ανταπόκριση σωτηρίας από κανέναν. Κρίνοντας το αδύνατο, από τη λαμογιά των εκάστοτε κρατούντων, αλλά και την αδράνεια, την αποχή και το χειρότερο το ελληνικότατο εκδικητικό μένος.
-Έτσι που τα κάνατε, γευτείτε τώρα τους καρπούς της κακοδιαχείρισή σας.

Την ώρα που εξελισσότανε ανεξέλεγκτο το παρανάλωμα του πυρός κοντά στη Νέα Αγχίαλο, οι εκρήξεις των πυρομαχικών «σήκωναν στον αέρα» όλη την περιοχή, διεξαγόταν στο Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων. Μπροστά στην πύρινη λαίλαπα η διοργάνωση είχε διακοπεί προσωρινά.

Προπονητές, αθλητές και εθελοντές έσπευσαν στη Νέα Αγχίαλο προκειμένου να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις εκκένωσης των κατοίκων, με σκάφη. Να βοηθήσουν παιδιά και ηλικιωμένους να μπουν στα φουσκωτά, ώστε να απομακρυνθούν ασφαλείς, μετά τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Κι όλες οι αποστολές που βρίσκονταν στον Βόλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νέων, έτρεξαν να βοηθήσουν στην από θαλάσσης εκκένωση, μεταφέροντας κόσμο από το λιμανάκι της Αγχιάλου.

Περίπου 440 ιστιοπλόοι, προπονητές και αθλητές μετείχαν στην επιχείρηση, χρησιμοποιώντας τα φουσκωτά τους σκάφη για να μεταφέρουν τους κατοίκους της Νέας Αγχιάλου στο λιμάνι του Βόλου. Η επιχείρηση εκκένωσης ήταν επιτυχής και κανείς δεν τραυματίστηκε.

Βοήθησαν πολλοί! Όλοι όσοι αισθάνθηκαν την ανάγκη εκείνη την κρίσιμη ώρα, με όλες τις δυνάμεις τους και τα διαθέσιμα μέσα, να προσφέρουν. Το χρέος τους καλούσε. Οι «Αργοναύτες» έσπευσαν χωρίς ολιγωρία και καθυστέρηση.

Σήμερα, Κυριακή, ολοκληρώνεται στον Βόλο το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έλληνες και ξένοι ιστιοπλόοι διεκδικούν μετάλλια στο άθλημά τους. Το πρώτο ήδη το πήραν. Ήταν όλοι τους άξιοι!

 

Οι απόψεις εκφράζουν τον συντάκτη τους και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκην την άποψη του Καναλιού 6