«Οι σημερινές δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς πως η επιχειρούμενη αλλαγή του στάτους κβο της περίκλειστης περιοχής της Αμμόχωστου γίνεται προς υλοποίηση των αποφάσεων των ΗΕ και πως δήθεν οι Ελληνοκύπριοι νόμιμοι ιδιοκτήτες των περιουσιών θα επιστρέψουν στις περιουσίες τους», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Ο κ. Πελεκάνος τονίζει ότι η σημερινή δήλωση του κ. Τατάρ αποτελεί ηχηρή απάντηση και σε όσους καλούν τους Αμμοχωστιανούς να προσφύγουν, για δικαίωση τάχα, στην «επιτροπή αποζημιώσεων».

«Η τοποθέτηση του κ. Τατάρ αποτελεί την ίδια ώρα και απάντηση σε όσους καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη να προβεί σε υποχωρήσεις που δήθεν θα αναδείξουν την ευθύνη της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς. Για μας στόχος δεν είναι να επιρριφθούν ευθύνες, αλλά να αποτραπούν τετελεσμένα. Προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζονται και οι κατά καιρούς προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για άρση του αδιεξόδου που η τουρκική αδιαλλαξία προκαλεί», καταλήγει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.