Σταθερά προσηλωμένοι στις αξίες μας, πορευόμαστε και σήμερα με υψηλό φρόνημα ευθύνης και πατριωτισμού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter, με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε: «61 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας. Περήφανοι για τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας, σταθερά προσηλωμένοι στις αξίες μας, πορευόμαστε και σήμερα με υψηλό φρόνημα ευθύνης και πατριωτισμού».

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στις 9.30 το πρωί στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, συνοδευόμενος από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ στις 10.15  παρέστη στο τρισάγιο και θα κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Αντιστασιακών, στο πάρκο Προεδρικού (έξω από τον χώρο του Προεδρικού Μεγάρου).

Στις 10.40 το πρωί  ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου Γ’, στον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου.

Στις 11 θα δεχθεί το χαιρετισμό της  καθιερωμένης στρατιωτικής παρέλασης, στο πλαίσιο των εορτασμών της 61ης επετείου από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τέλος στις 12.30 μετά το μεσημέρι, θα παραθέσει μαζί με τη σύζυγο του, δεξίωση για το Διπλωματικό Σώμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.