Πορεία διαμαρτυρίας για τις τουρκικές επιθέσεις κατά του Κουρδιστάν και του χαρακτηρισμού του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ΠΚΚ ως τρομοκρατικής οργάνωσης κατά την σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη πραγματοποίησαν μέλη του κουρδικού πολιτιστικού κέντρου «Θεόφιλος» σήμερα, στη Λευκωσία.

Η πορεία ξεκίνησε στις 11:45 από το Υπουργείο Εσωτερικών, με πρώτη στάση το Σπίτι της Ευρώπης στη Λεωφόρο Βύρωνος, όπου αντιπροσωπεία της πορείας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

Όπως αναφέρεται στις θέσεις που εξέθεσαν τα μέλη της πορείας, απευθύνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα «να απαιτήσει από το τουρκικό κράτος να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο, να σταματήσει τη σφαγή και τις γενοκτονικές πολιτικές στο Κουρδιστάν και να κινητοποιηθεί άμεσα προκειμένου να ασκηθεί πίεση ώστε οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι διεθνείς δυνάμεις να αποσύρουν την υποστήριξη που παρέχουν στο τουρκικό κράτος, το οποίο κάνει χρήση χημικών όπλων εναντίον των ανταρτών και του κουρδικού λαού στο νότιο Κουρδιστάν».

Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Βουλής, όπου έφτασε λίγο μετά τις 12:30. Εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής, την πορεία υποδέχθηκε η Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων Τασούλα Ιερωνυμίδου, η οποία εξέφρασε την συμπαράσταση και την υποστήριξη του σώματος στα αιτήματα των συγκεντρωμένων, προσθέτοντας πως ήδη υπάρχουν ομάδες στο κοινοβούλιο που έχουν καταθέσει προσχέδια ψηφισμάτων τα οποία θα μελετήσει η αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και θα εκφράσει τη βούλησή της στην Ολομέλεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ