Ολοκληρώθηκε η πολιτογράφηση του Χρήστου Στυλιανίδη ως Έλληνα πολίτη, με προεδρικό διάταγμα που υπογράφεται από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο διάταγμα, η πολιτογράφηση του κ. Στυλιανίδη βασίζεται στο γεγονός «ότι έχει υπηρετήσει τον ελληνισμό από σημαντικές και καίριες θέσεις και διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την Ελλάδα».

«Δεδομένης της σημαντικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η χώρα μας για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας του COVID-19, αλλά και τη θωράκισή της από επικίνδυνα φυσικά φαινόμενα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, με την πολιτογράφησή του, μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξυπηρέτηση αυτού του εξαιρετικού συμφέροντος της Ελλάδας», αναφέρει το προεδρικό διάταγμα.

Ως εκ τούτου, με την πολιτογράφησή του ο Χρήστος Στυλιανίδης αποκτά την ελληνική ιθαγένεια, που αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσει αναλάβει το αξίωμα του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Η ορκωμοσία θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 11:00 το πρωί.