Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης έξι ετών σε άνδρα ηλικίας 38 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για εμπορία ναρκωτικών.

Αναφερόμενη στο ιστορικό της υπόθεσης, ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας σημειώνει πως «λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι της 20ης Μαΐου, μέλη της ΥΚΑΝ Λάρνακας ανέκοψαν για έλεγχο τον 38χρονο, ενώ αυτός έφευγε από το περιβόλι του, σε περιοχή της Λάρνακας. Σε έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν στην κατοχή του, τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν συνολικά 204 γραμμάρια κάνναβης, τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν συνολικά 78 γραμμάρια κοκαΐνης, και το χρηματικό ποσό των 1.860 ευρώ».

Ακολούθως «διενεργήθηκε, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, έρευνα σε περιβόλι, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, ένα θαμμένο πλαστικό βαρέλι που περιείχε 594 γραμμάρια κάνναβης, 50 γραμμάρια κοκαΐνης, και μία ζυγαριά με ίχνη κάνναβης. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε ένα φυτό κάνναβης, ύψους 90 περίπου εκατοστών, το οποίο ήταν φυτεμένο κοντά στην περίφραξη του περιβολιού, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 17 κροτίδες και 25 πυροτεχνήματα».

Ο 38χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ, με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων η υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών καταχωρήθηκε για άμεση εκδίκαση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει το επαρχιακό κλιμάκιο της ΥΚΑΝ στη Λάρνακα.

Πηγή: ΚΥΠΕ