Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε 37χρονο από την Βουλγαρία, ο οποίος παραδέχθηκε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον θάνατο της δύο μηνών κορούλας του.

Το βρέφος απεβίωσε στις 5 Μαρτίου του 2022 στο Μακάρειο Νοσοκομείο λόγω βαριάς κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, την οποία προκάλεσε ο 37χρονος, αφού το ταρακούνησε έντονα και δυνατά.

Ο πατέρας, δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του προέβη σε ομολογία και με μια κούκλα στα χέρια, υπέδειξε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού και στους ιατροδικαστές τα όσα διαδραματίστηκαν, καθώς και τον τρόπο που ταρακούνησε το άτυχο βρέφος.

Σύμφωνα με τα γεγονότα τα οποία έγιναν παραδεκτά και από τις πλευρές, ο 37χρονος κατηγορούμενος επέστρεψε από τη δουλειά κουρασμένος και το βρέφος έκλαιγε ασταμάτητα. Μη μπορώντας να ακούει το κλάμα του μικρού κοριτσιού, το σήκωσε από το κρεβατάκι του κρατώντας το από τις μασχάλες και στη συνέχεια το ταρακούνησε έντονα και με δύναμη, για να σταματήσει να κλαίει.

Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, το βρέφος δεν έκλαψε ξανά και κοιμόταν συνεχώς. Καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης, ήταν τα ευρήματα της νεκροτομής του βρέφους την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου.

Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι το βρέφος έφερε υποσκληρίδιο αιμάτωμα εγκεφάλου, υποσκληρίδιο αιμάτωμα νωτιαίου μυελού, πρόσφατο κάταγμα δεξιάς κλείδας και πρόσφατο κάταγμα στην αριστερή πλευρά.