Ποδηλατικό δίκτυο που θα καλύψει 10 κοινότητες της δυτικής Λεμεσού μεταξύ των οποίων το Σούνι Ζανατζιά και το Βουνί, έχει σχεδιάσει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού που έχει προτείνει το έργο για χρηματοδότηση από τα κονδύλια Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Γεωργίας.

Όπως δήλωσε στο «Κανάλι 6» η Διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού, η δημιουργία του ποδηλατικού δικτύου θα συνδράμει στην ανάπτυξη της περιφέρειας Λεμεσού στον ποδηλατικό τουρισμό.

Τα τελευταία 2 χρόνια η ΕΤΑΛ έχει δημιουργήσει 21 νέες ποδηλατικές διαδρομές κι εφόσον υλοποιηθεί το δίκτυο των δυτικών κοινοτήτων, «θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στην όλη προσπάθεια», όπως είπε η κ. Στυλιανού.

Εξήγησε δε, πως αυτό που θα γίνει είναι ηλεκτρονική χαρτογράφηση των διαδρομών και κατά μήκος τους θα εγκατασταθούν υποδομές για στάθμευση ποδηλάτων και επιδιόρθωση, υποδομές σε σημεία θέας, καθώς και χάρτες.

Κατά τη διαμόρφωση του ποδηλατικού Δικτύου, η προσπάθεια είναι να διατηρηθεί το φυσικό τοπίο χωρίς ασφαλτοστρώσεις και πολλές ταμπέλες και γι’ αυτό αξιοποιούνται ηλεκτρονικά μέσα.

«Άλλωστε οι επισκέπτες που ασχολούνται με την ποδηλασία και την πεζοπορία, εκτιμούν το αυθεντικό περιβάλλον χωρίς πολλές παρεμβάσεις», όπως επισήμανε η κ. Στυλιανού.

Το κόστος του έργου  υπολογίζεται γύρω στις 50 χιλιάδες ευρώ και τους επόμενους 2 μήνες θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Γεωργίας.

Εφόσον συμβεί αυτό, σε 6 μήνες το ποδηλατικό δίκτυο θα είναι ολοκληρωμένο, όπως διαβεβαίωσε η διευθύντρια της ΕΤΑΛ.