Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για μία πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα και καλύτερη ποιότητα ζωής, ο Δήμος Λεμεσού, δημιούργησε την Ποδηλατική ομάδα Δήμου Λεμεσού, που αποτελείται από δημότες, φίλους του ποδηλάτου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι αθλητικές δραστηριότητες που οργανώνει ολόχρονα ο Δήμος Λεμεσού μέσω του Αθλητικού Γραφείου του, έδειξαν την ανάγκη δημιουργίας της ομάδας αυτής που στόχο έχει, μέσα από την άσκηση, να προωθήσει τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο καθημερινής μετακίνησης, ψυχαγωγίας και τουρισμού, αλλά προπάντων για την κοινωνικοποίηση των πολιτών, παιδιών και ενηλίκων.

«Η Λεμεσός είναι μια πόλη που προσφέρει υποδομές και δίκτυο ποδηλατόδρομων κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και σε αρκετές άλλες περιοχές της», σημειώνεται και προστίθεται ότι «σε όλα τα νέα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή κατασκευάζονται από το Δήμο, δημιουργούνται υποδομές για ποδηλατόδρομους με διαδρομές, που σκοπό έχουν την εύκολη μετακίνηση των ποδηλατιστών αλλά και στην καλαισθησία των διαδρομών».

Μέσα από την ομάδα αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Δήμος Λεμεσού θα έχει και την δυνατότητα να εντοπίσει τις ανάγκες, τις αλλαγές και τις απαιτήσεις που χρειάζονται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη μας.

Τονίζεται δε ότι η συμμετοχή των πολιτών στην ομάδα αυτή είναι δωρεάν και τους δίνει την ευκαιρία να ενταχθούν σε ένα κοινωνικό σύνολο και να γίνουν λάτρεις του ποδηλάτου, μέσα από την διοργάνωση μικρών και μεγάλων διαδρομών.

Για εγγραφή στην Ποδηλατική Ομάδα του Δήμου Λεμεσού, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική φόρμα εγγραφής που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο https://forms.gle/cEnpZRxby2GGEtCy7 .

Η επιβεβαίωση θα γίνεται εντός δύο ημερών, οπόταν θα αποστέλλεται ειδικό αυτοκόλλητο σήμα της ομάδας.