Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί τελικά η εξαγγελθείσα αυριανή απεργιακή κινητοποίηση στα δημόσια νοσηλευτήρια και τα κέντρα υγείας για τρείς ώρες, μετά τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την ηγεσία του Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών και της ΠΑΣΥΔΥ. 

Σε γραπτή δήλωση ο Υπουργός Υγείας αναφέρει ότι “είχα σήμερα μια εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους των συντεχνιών των ιατρών του δημοσίου, κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς οι λόγοι που οδήγησαν τις συντεχνίες στην απόφαση για στάση εργασίας.”

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΚΙ και του Κλάδου Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ προσήλθαν στη συνάντηση με θετική διάθεση για να εξευρεθούν λύσεις για τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους ιατρικούς λειτουργούς στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ.

Άκουσα με προσοχή τα αιτήματα των συντεχνιών και μετέφερα την ετοιμότητά μου να μεσολαβήσω, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή που θα τερματίσει τα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια. Συμφωνήθηκε με τις συντεχνίες ότι θα δημιουργηθούν υπο-επιτροπές, οι οποίες θα εφαρμόσουν τα μέτρα που απαιτούνται για την επίλυση των προβλημάτων.

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρει επίσης ότι “σε ό,τι αφορά στην αυριανή εξαγγελθείσα στάση απεργίας, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο συντεχνιών, θα αξιολογήσουν τα απορρέοντα της σημερινής σύσκεψης και θα αποφασίσουν εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι.”

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συντεχνίες θα εξετάσουν απόψε όσα συζητήθηκαν με τον αρμόδιο Υπουργό.