Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αποκλείει την πιθανότητα συνάντησης του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν και του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μπλίνεν θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες από τις 22-25 Μαρτίου για να συμμετάσχει στην υπουργική διάσκεψη, αλλά και για συναντήσεις με την ηγεσία της Ε.Ε.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Φίλιπ Ρίκερ, αφού χαρακτήρισε την Τουρκία «πολύτιμο και παλιό μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ότι, «εχουμε πολλά κοινά συμφέροντα για την αντιμετώπιση, για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία και για την αποτροπή άλλων κακόβουλων επιρροών στην περιοχή».

Συνεχίζοντας είπε ότι, «δεν έχω καμία συγκεκριμένη συνάντηση στο περιθώριο ή άλλες συναντήσεις για να ανακοινώσω σε αυτό το σημείο, αλλά σαφώς, θα άφηνα στην τουρκική κυβέρνηση να ανακοινώσει – την παρουσία και τα σχέδιά τους για την υπουργική. Αλλά σαφώς όλοι οι υπουργοί θα είναι εκεί ή οι εκπρόσωποί τους και θα έχουμε την ευκαιρία για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό να συναντηθούμε αυτοπροσώπως».

Καταλήγοντας, ο κ. Ρίκερ ανέφερε ότι θα είναι η πρώτη ευκαιρία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών να συναντηθεί με όλους τους ομολόγους του στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αυτοπροσώπως.