Οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης δεν πείστηκαν για τον λόγο για τον οποίο ακόμα οι μαθητές του Γυμνασίου δεν επέστρεψαν στο σχολείο, είπε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, προσθέτοντας ότι θα δώσουν χρόνο μέχρι και την Παρασκευή, να δουν αν θα υπάρξει θετική κατάληξη όσον αφορά το αίτημά τους που είναι η επιστροφή των μαθητών του Γυμνασίου από την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Την Τετάρτη το βράδυ συνήλθε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το ΔΣ της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για να συζητήσει τα νέα δεδομένα, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη βδομάδα για παράταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα γυμνάσια έως και το τέλος Μαρτίου.
 
Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Διονυσίου είπε ότι αύριο Πέμπτη θα εκδώσουν μια πολύ-πολύ αυστηρή, καυστική ανακοίνωση όσον αφορά το θέμα των μαθητών του Γυμνασίου.
 
«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χρόνο μέχρι και την Παρασκευή, να δούμε αν θα υπάρξει θετική κατάληξη όσον αφορά το αίτημά μας», πρόσθεσε.
 
Συνεδρίασαν, συνέχισε ο κ. Διονυσίου, οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης σε έκτακτη συνεδρία και αξιολόγησαν την απόφαση που είχε πάρει η Κυβέρνηση για παράταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα γυμνάσια έως και το τέλος Μαρτίου.
 
Όπως είπε, εξέτασαν και το γεγονός ότι υπάρχει πρωτοβουλία από μέρους του επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Δρα Κωνσταντίνου Τσιούτη όσον αφορά την αλλαγή της απόφασης και την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία πιο νωρίς.
 
Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι έχουν αποφασίσει όπως δώσουν χρόνο σε αυτή την πρωτοβουλία μέχρι και την Παρασκευή το μεσημέρι.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Διονυσίου είπε ότι θα δώσουν χρόνο στον διάλογο, θα εκδώσουν την καυστική τους ανακοίνωση ότι δεν πείστηκαν για τον λόγο για τον οποίο ακόμα οι μαθητές δεν επέστρεψαν στο σχολείο και θα δουν μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι.