Να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που θα δημιουργήσουν τετελεσμένα, κάλεσε τον ΓΣΟ και την μέχρι σήμερα διοργανώτρια εταιρεία του Διεθνούς Μαραθωνίου της πόλης ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, μετά την αναγγελία ότι ανατέθηκε από το ΓΣΟ σε  νέα εταιρεία η διοργάνωση του αγώνα.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, με χθεσινή του ανακοίνωση εξέφρασε την παράκληση προς τις δύο πλευρές, όπως με πνεύμα καλής θέλησης, στο πλαίσιο του μνημονίου συναντίληψης που υπογράφηκε πρόσφατα, προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο Νίκος Νικολαΐδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν περιθώρια για περεταίρω διάλογο, αν αυτό γίνει καλοπροαίρετα, προσθέτοντας πως εκεί όπου υπάρχουν διαφωνίες, μπορούν να κληθούν να βοηθήσουν ο Δήμος, το ΕΒΕΛ και η ΕΤΑΛ, που συνυπέγραψαν το μνημόνιο.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού προειδοποίησε πως το Δημοτικό Συμβούλιο δεν δεσμεύεται από μονομερείς αποφάσεις και πως σε περίπτωση που όντως υπογράφηκε από το ΓΣΟ συμφωνία με άλλη εταιρεία, τότε θα λάβει κι αυτό τις δικές του αποφάσεις.