Έντονες αντιδράσεις από μέλη της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προκάλεσαν οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη της δυτικής Λεμεσού και κυρίως των υποδομών στη γνωστή παραλία του Λέιντις Μάιλ.

Ιδιαίτερη αντίδραση προκάλεσε η ενημέρωση ότι το έργο της ανάπλασης του δρόμου στη γνωστή παραλία, δεν βρίσκεται στις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Ανδρέας Κυπριανού, δήλωσε στο Κανάλι 6 πως η παραλία του Λέιντις Μάιλ είναι «θύμα» της γραφειοκρατίας και πως ο ίδιος έχει συνεννοηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και να προχωρήσει η δημιουργία της οργανωμένης παραλίας και της ανάπτυξης της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, επέκρινε το ΥΠΕΣ λέγοντας ότι, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο για την παραλία του Λέιντις Μάιλ είναι έτοιμο εδώ και 15 χρόνια, το ΥΠΕΣ δεν έχει αποφασίσει πώς θα προχωρήσει με την υλοποίησή του.

Λέγοντας ότι ο δρόμος είναι σε άθλια κατάσταση, ο κ. Κώστα είπε ότι στη σημερινή συνεδρία πληροφορήθηκαν από τους εκπροσώπους του Τμήματος Πολεοδομίας, πως το έργο δεν είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου και ότι απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα γίνει μελέτη για τα κατασκευαστικά σχέδια.

Ο κ. Κώστα σημείωσε, δε, πως ζητείται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και η ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων να προχωρήσει από τον Δήμο Λεμεσού, ο οποίος, όμως, όπως είπε, δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το έργο αφού είναι εκτός των ορίων του.