Σήμερα στα γραφεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης έγινε η κλήρωση των πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών.  Το πρωτάθλημα Ανδρών Α Κατηγορίας αρχίζει στις 16 Οκτωβρίου, το αντίστοιχο των Γυναικών στις 20, ενώ τα πρωταθλήματα Β Κατηγορίας ξεκινάνε στις 28 Οκτωβρίου.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της κάθε αγωνιστικής αλλά και ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όπως τα δημοσίευσε η Ομοσπονδία:

ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας

Το σούπερ ντέρμπι Παφιακός – Ομόνοια δεσπόζει από το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που αρχίζει στις 16 Οκτωβρίου 2020. 

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι ακόλουθες εννιά ομάδες: Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ΑΕ Καραβά, Αναγέννηση Δερύνειας, Ομόνοια,  Ε.Ν.Π. Ολυμπιάς Φρενάρους, Παφιακός, Νέα Σαλαμίνα.

Οι εννιά ομάδες θα αγωνιστούν στην Α Φάση σε διπλούς αγώνες 18 αγωνιστικών. Με την ολοκλήρωση της Α Φάσης, οι πρώτες πέντε ομάδες θα δημιουργήσουν τον Όμιλο τίτλου με στόχο την κατάκτηση πρωταθλήματος μεταφέροντας τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην Α  Φάση.  Οι ομάδες από την 6η – 9η θέση θα διεκδικήσουν σε Όμιλο μεταφέροντας τους βαθμούς που συγκέντρωσαν στην  Α Φάση την παραμονή στην Α Κατηγορία. Οι  δυο τελευταίες ομάδες στους Άνδρες (8η και 9η) υποβιβάζονται στη Β Κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής είναι το ακόλουθο:

Αναγέννηση Δερ. – ΑΕ Καραβά

Ανόρθωση – Ε.Ν.Π.

Νέα Σαλαμίνα – Ολυμπιάς Φρ.

Παφιακός  – Ομόνοια

Ρεπό έχει το ΑΠΟΕΛ

ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών

Με το ντέρμπι ΑΕΚ Λάρνακας – Απόλλων αρχίζει το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020. 

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι ακόλουθες 7 ομάδες: ΑΕΛ   Ανόρθωση, ΘΟΙ Αυγόρου, ΑΕΚ Λάρνακας, Απόλλων, Lemesos Volleyball και Ολυμπιάδα Νεαπόλεως.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής είναι το ακόλουθο:

ΑΕΛ – ΘΟΙ Αυγόρου

ΑΕΚ – Λάρνακας – Απόλλων

Lemesos Volleyball – Ολυμπιάδα Ν.

Ρεπό θα έχει η Ανόρθωση

ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Ανδρών

Με πέντε ομάδες και σε τρεις γύρους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Ανδρών που θα αρχίσει στις 28 Οκτωβρίου 2020. 

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν οι ομάδες ΑΠΟΚ, Λέοντας Λειβαδιών, Ολυμπιάδα Νεαπόλεως, Α.Ο. Διόνυσος και Φοίνικας Πύλας. Ο Λέοντας Λειβαδιών συμμετέχει για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Β Κατηγορίας.

Η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει τους ακόλουθους αγώνες:

Φοίνικας Π. – Λέοντας

Α.Ο. Διόνυσος – Ολυμπιάδα Ν.

Ρεπό θα έχει η ομάδα του ΑΠΟΚ

Mετά την ολοκλήρωση των δυο πρώτων γύρων οι ομάδες θα αγωνιστούν σε τρίτο γύρο όπου οι τρεις πρώτες ομάδες της κατάταξης θα δώσουν τρεις αγώνες εντός έδρας και δυο εκτός έδρας. Οι ομάδες στις θέσεις 4-5 θα δώσουν δυο αγώνες εντός έδρας και τρεις εκτός έδρας. Η πρωταθλήτρια ομάδα θα εξασφαλίσει την άνοδο στην Α Κατηγορία.

Η Α’ μεταγραφική περίοδος θα ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου 2020. Η Β Μεταγραφική περίοδος αρχίζει την 1η Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την 31η Ιανουαρίου. Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο οι ομάδες δικαιούνται να αποκτήσουν ένα Κύπριο και ένα ξένο παίκτη.

ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Γυναικών

Με 14 ομάδες και σε δυο Ομίλους θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Β Κατηγορίας Γυναικών που θα αρχίσει στις 28 Οκτωβρίου 2020.

Στον Α Όμιλο συμμετέχουν οι ομάδες: Mαραθώνας Κ.Β.,Oμόνοια, Ροτσίδης Μ.,Ανόρθωση Πετ., Αναγέννηση Δερύνειας, Δικέφαλος Γερίου και Εθνικός Λατσιών.

Το πρόγραμμα της 1ης Αγωνιστικής είναι το ακόλουθο:

Mαραθώνας Κ.Β. – Ομόνοια

Ροτσίδης Μ. – Ανόρθωση Πετ.

Αναγέννηση Δερ. – Δικέφαλος Γερ.

Ρεπό θα έχει η ομάδα του Εθνικού Λατσιών