Για πρώτη φορά στην ιστορία κυπριακή ομάδα κέρδισε ομάδα της Βραζιλίας

H μεγαλύτερη επιτυχία σε επίπεδο εθνικών ομάδων γράφτηκε την Πέμπτη το απόγευμα στη Σόφια. Σε αγώνα που έγινε στο World Τοur ενός Αστεριού οι Daria Gusarova και Erica Νistrom κέρδισαν  τις Βραζιλιάνες Carol Ηorta και Caca Richa με 2-0 σετ και πέρασαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση.

Πρόκειται για μια ιστορική επιτυχία αφού για πρώτη φορά σε οποιοδήποτε άθλημα (πόσο μάλλον στο βόλεϊ που μιλούμε για υπερδύναμη) κυπριακή ομάδα κερδίζει ομάδα της Βραζιλίας.

Η ομάδα μας κέρδισε τον αγώνα μετά από εξαιρετική εμφάνιση με 2-0 σετ 21-15 και 21-19 και πέρασε πανηγυρικά στο Main Draw του τουρνουά που αρχίζει την Παρασκευή.

Η Daria Gusarova θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια του παγκόσμιου beach volley, ενώ ψηφίστηκε από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ως η κορυφαία έφηβη αθλήτρια στο beach volley, ενώ δεν σταμάτησε καθόλου να προπονείται παρά την πανδημία.

Η Erica Nistrom είναι σπουδαία αθλήτρια με συμμετοχές σε παγκόσμια πρωταθλήματα και πολύχρονη παρουσία στην Εθνική Φινλανδίας. Η Nistrom μετά την κυπριοποίησή της ενισχύει την Εθνική μας, ενώ η παρουσία της βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην ανάπτυξη της Daria.

Πριν από την ιστορικής σημασίας νίκη με τις Βραζιλιάνες, οι Daria και Erica κέρδισαν τις εκπληκτικές Ελληνίδες Δήμητρα Μανναβή και Μυρτώ Καλαμαρίδου με με 2-1 σετ με ανατροπή. Οι Ελληνίδες κέρδισαν με 21-19 το πρώτο σετ. Με φοβερή εμφάνιση στη συνέχεια, οι Gusarova και Nistrom επιβλήθηκαν στα δυο επόμενα σετ με 21-11 και 15-12 εξαασφαλίζοντας την πρόκριση και το σπουδαίο ραντεβού με τις Βραζιλιάνες.