Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΠΕ ενημερώνει για την απόφασή της να αναβάλει το παιχνίδι ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΛ λόγω μαζεμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στους «κυανόλευκους».

Αναλυτικά:

Αναφερόμαστε στο πιο πάνω θέμα και σας πληροφορούμε ότι η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΚΟΠΕ σε σημερινή έκτακτη συνεδρία της εξέτασε την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την ενημέρωση που έλαβε η Ομοσπονδία από το σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ στις 28 Aπριλίου 2021 για την ύπαρξη ακόμα δύο θετικών κρουσμάτων COVID-19 με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων του σωματείου να ανέβει στα πέντε (5).

Με βάση το ισχύον πρωτόκολλο υγείας της ΚΟΠΕ ο επαναληπτικός ημιτελικός αγώνας κυπέλλου ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ που ήταν ορισμένος για τις 5 Μαίου 2021, αναβάλλεται.

Η ΚΟΠΕ έχει αποταθεί ήδη στην FIVB ζητώντας εκ νέου παράταση της αγωνιστικής περιόδου μέχρι τις 15 Μαίου 2021 έτσι ώστε να ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν ομαλά η διοργάνωση, ενώ τονίζουμε ιδιαίτερα ότι η παράταση αυτή σε περίπτωση που μας δοθεί θα είναι η τελευταία και νοείται ότι σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να ακολουθηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες από μέρους των αθλητριών σας για επέκταση της περιόδου ισχύος της διεθνούς μεταγραφής τους μέχρι τις 15 Μαιου 2021.

Σε περίπτωση που εξασφαλιστεί η παράταση της αγωνιστικής ο επαναληπτικός ημιτελικός αγώνας ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ θα διεξαχθεί στις 11 Μαίου 2021 και ο τελικός στις 14 Μαιου 2021.

Σε περίπτωση που δεν μας παραχωρηθεί περεταίρω παράταση ο επαναληπτικός ημιτελικός ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ θε διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Μαιου και ο Τελικός την επομένη 8 Μαϊου 2021 σε ώρα και αίθουσα που θα σας κοινοποιηθεί αργότερα, ενώ οι αναγκαίες ενέργειες από μέρους των αθλητριών σας για επέκταση της περιόδου ισχύος της διεθνούς μεταγραφής τους μέχρι τις 8 Μαιου 2021 αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν δρομολογηθεί.

Ολοι οι πιο πάνω αγώνες θα διεξαχθούν με όποιους αθλητές/τριες/μέλη της ομάδας διαθέτει κατά την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγή του η κάθε ομάδα, καμία άλλη αναβολή θα δοθεί και η
Επιτροπή πρωταθλημάτων ήδη έχει προχωρήσει σε σχετική τροποποίηση του πρωτοκόλλου υγείας (η νέα έκδοση του πρωτοκόλλου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα την Τρίτη 4 Μαίου 2021).

Από την Επιτροπή πρωταθλημάτων της ΚΟΠΕ