Έφυγε, σήμερα, από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο σπουδαίος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο Κρήτης και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής έχοντας συνθέσει εκατοντάδες τραγούδια και αποσπάσει δεκάδες βραβεύσεις.

Το 1967 επιβάλλεται στην Ελλάδα η δικτατορία και ο Γιάννης Μαρκόπουλος αναχωρεί στο Λονδίνο όπου συνεργάζεται με σπουδαίους καλλιτέχνες. Το 1969 επιστρέφει στην Αθήνα και συμβάλλει με τα έργα του στην πορεία για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

“Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι «παραπονεμένα» για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, που χάνει έναν πιστό υπηρέτη του. Αλλά και για την κοινωνία μας και την αγαπημένη του Κρήτη, που χάνει μία ευγενική μορφή της. Επί δεκαετίες, ο Γιάννης Μαρκόπουλος συνόδευσε τη νεοελληνική ζωή με τις μελωδίες του. Μελοποιώντας αξεπέραστα ποιήματα. Συνθέτοντας πρωτοποριακά έργα για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Και ενώνοντας τους συμφωνικούς με τους παραδοσιακούς ήχους, σε ένα κίνημα που ο ίδιος όρισε ως «επιστροφή στις ρίζες για τον σχεδιασμό του μέλλοντος». Τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για όσα μας πρόσφερε τόσο μέσα από τη μουσική διαδρομή του, όσο και με την αξιοπρεπή δημόσια παρουσία του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του”, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.