Περιστατικά κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Ταχυδρομείο Γεροσκήπου, στην υπεραγορά Αλφαμέγα στην Ακρόπολη και στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τον ιό SARS-CoV-2 που λήφθηκαν στις 17/04/2020, εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα στα πιο κάτω, που αφορούν στο πιο κάτω υποστατικό:

  • Ταχυδρομείο Γεροσκήπου. Το εν λόγω υποστατικό θα μπορεί να επανέλθει σε λειτουργία εφόσον τηρηθούν πιστά οι οδηγίες των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, και εφαρμοστούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα με βάση τα σχετικά Διατάγματα.
  • Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Επίσης, σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, εντοπίστηκε κρούσμα της νόσου COVID-19, στο υποκατάστημα ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ακρόπολης. Η διεύθυνση του υποστατικού ενημερώθηκε ψες για τον εντοπισμό κρούσματος στο εν λόγω υποστατικό και, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα που προνοούνται στα σχετικά Διατάγματα. Ως εκ τούτου, δόθηκε έγκριση από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και η επιχείρηση επαναλειτούργησε.
  • Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Παράλληλα, εντοπίστηκαν έξι κρούσματα στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Το ένα αφορά σε επαγγελματία υγείας που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό τις τελευταίες 14 μέρες. Τα υπόλοιπα πέντε αφορούν σε εργαζόμενους στην κουζίνα του νοσηλευτηρίου. Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας προχώρησε από χθες σε απολύμανση του χώρου και του εξοπλισμού του χώρου της κουζίνας και προέβη σε αγορά υπηρεσιών για τη σίτιση των νοσηλευόμενων. Όλοι οι εργαζόμενοι στην κουζίνα τέθηκαν σε υποχρεωτική απομόνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ