Στους 175.669 ανέρχονται οι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΗΠΑ, με 3.424 να έχουν χάσει τη ζωή τους, 477 περισσότεροι από τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Κι ενώ η καμπύλη της νόσου απέχει ακόμη τουλάχιστον 2 με 4 εβδομάδες έως ότου φτάσει στο ζενίθ, ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων Δρ. Άντονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα πως μελετάται πολύ σοβαρά να ζητηθεί από όλους να φορούν μάσκες. Η σχετική ανακοίνωση πιθανόν να γίνει σήμερα.

Ανάλογη εισήγηση είχε γίνει τη Δευτέρα από τον εκτελεστικό διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Δρα Μάικ Ράιαν. Αν αυτό συμβεί, θα είναι ακόμη μία αλλαγή πορείας των ειδικών και των αρχών, καθώς αρχικά υποβάθμιζαν τη σπουδαιότητα της μάσκας για όλο τον πληθυσμό. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, που είδε σε μια νύχτα τον αριθμό των κρουσμάτων στην πολιτεία να αυξάνεται κατά 14%, στους 75.795, με 1.550 θανάτους, είπε πως έχει κουραστεί να βρίσκεται πάντα πίσω από τον ιό.
 
«Από την πρώτη μέρα τον κυνηγάμε. Υποτιμήσαμε τον ιό που αποδείχθηκε πιο ισχυρός και πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι αναμέναμε», ανέφερε.
 
Η ραγδαία αύξηση των θυμάτων κατέστησαν τη Νέα Υόρκη το παγκόσμιο επίκεντρο της πανδημίας. Συνολικά 10.929 άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, εκ των οποίων τα 2.710 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν μολυνθεί πολλοί γιατροί και νοσηλευτές και για να καλυφθούν τα κενά έχει ζητηθεί από συνταξιούχους να επιστρέψουν. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δήλωσε πως χιλιάδες ανταποκρίθηκαν θετικά.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει και επίσημα την ανανέωση των περιορισμών μέχρι τις 30 Απριλίου, μαζί με νέες οδηγίες.