Η DP World Limassol παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια να καταστεί το λιμάνι Λεμεσού ως κορυφαίο στην Α. Μεσόγειο και μέχρι σήμερα έχει πετύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Nawaf Abdulla, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων δραστηριοποίησης της διαχειρίστριας εταιρείας τερματικού πολλαπλών χρήσεων και επιβατικής κίνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η εταιρεία αναφέρει πως στα τέσσερα πρώτα χρόνια της 25ετούς σύμβασης παραχώρησης που έχει συνάψει με την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία σήμανε και την εμπορικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, έχει καταγράψει εντυπωσιακά αποτελέσματα, οδηγώντας σε σημαντική αύξηση των εσόδων του κράτους.

Συγκεκριμένα, προστίθεται, εξυπηρέτησε περισσότερα από 250 κρουαζιερόπλοια, ενώ έχει διαχειριστεί την άφιξη πέραν των 400.000 επιβατών. Επιπρόσθετα, όσον αφορά το διαμετακομιστικό εμπόριο, η εταιρεία εξυπηρέτησε πέραν των 3.500 εμπορικών πλοίων και διαχειρίστηκε εμπορεύματα που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια τόνους.

Σε δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Nawaf Abdulla, ανέφερε πως η εταιρεία είναι περήφανη που έχει επιλεγεί να είναι ο διαχειριστής «αυτού του ζωτικής σημασίας, για την ευρύτερη περιοχή, λιμανιού και προσπαθούμε καθημερινά να γινόμαστε καλύτεροι».

«Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο χρόνο», πρόσθεσε, «παραμένουμε προσηλωμένοι στην προσπάθειά μας να καθιερώσουμε το λιμάνι Λεμεσού ως κορυφαίο λιμάνι επιλογής στην Ανατολική Μεσόγειο στους τομείς της κρουαζιέρας και του διαμετακομιστικού εμπορίου» και διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται .

Ο κ. Abdulla είπε ότι, μέσα από μια σειρά στοχευμένων επενδύσεων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου επενδυτικού σχεδιασμού της DP World Limassol, η εταιρεία έχει προετοιμάσει κατάλληλα το λιμάνι Λεμεσού, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει έναν πιο κεντρικό ρόλο στην περιοχή, διασφαλίζοντας την αναπτυξιακή του τροχιά για τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, συνεχίζει η ανακοίνωση, οι σημαντικές επενδύσεις σε εξοπλισμό και τεχνολογία, έχουν ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού, επιτρέποντας τη φιλοξενία περισσότερων σκαφών και τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησής τους και θέτοντας τις βάσεις ώστε το λιμάνι να μπορεί να υποστηρίξει ενεργά τις ενεργειακές ερευνητικές δραστηριότητες στα ανοιχτά της Κύπρου και των γειτονικών χωρών.

Η DP World Limassol έχει, επίσης, επενδύσει στην απόκτηση νέου εξοπλισμού, προχωρώντας στην αγορά μεγάλου αριθμού γερανών, μηχανημάτων χειρισμού εμπορευμάτων, ανυψωτών, καθώς και άλλου απαραίτητου εξοπλισμού που συνέβαλε στην ενίσχυση της αυτοματοποίησης και της θωράκισης των εργασιών του λιμανιού.

«Ως ένας σύγχρονος οργανισμός διεθνούς εμβέλειας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τομέων της εφοδιαστικής και του έξυπνου εμπορίου, ο Όμιλος DP World επενδύει συστηματικά σε πλήρη συμμόρφωση με τα τελευταία διεθνή πρότυπα, όπως και σε ψηφιακές λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα και παρέχουν άμεσα οφέλη στο προσωπικό και τους πελάτες του», προστίθεται.

Η στρατηγική αυτή αντικατοπτρίζεται και στο λιμάνι Λεμεσού, όπου η εταιρεία εισήγαγε ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων ψηφιακών προϊόντων, περιλαμβανομένων και δυο νέων μεθόδων ηλεκτρονικών πληρωμών, αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει πως «η DP World Limassol παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη των υποδομών της, με στόχο τη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για κάθε τομέα δραστηριότητας του λιμανιού».