Σε περίπου 1200-1500 κλήσεις πολιτών ανταποκρίνεται καθημερινά το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης στη γραμμή 1450, μετά τη λειτουργία στις 30 Μαρτίου, όπως δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο αρμόδιος λειτουργός του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, Χρίστος Διομήδους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι από την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου έχουν επιλυθεί θέματα σχετικά με την ενημέρωση για αναμονή των πολιτών στη γραμμή, ενώ στόχος είναι ο χρόνος αναμονής να είναι κάτω από ένα λεπτό.

Ο κ. Διομήδους, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, εξήγησε ότι η λειτουργία του Κέντρου μέχρι και το τέλος Μαΐου είναι σε πιλοτική βάση και κατά την περίοδο αυτή το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας παρακολουθεί τους δείκτες απόδοσης της λειτουργίας, ώστε να συντονίζεται με την ανάδοχο εταιρεία για τη διευθέτηση προβλημάτων. Σημείωσε, ακόμα, ότι ήδη έχουν επιλυθεί διάφορα ζητήματα που είχαν εντοπιστεί, καθώς η αντιμετώπιση των προβλημάτων γίνεται ταυτόχρονα με τη λειτουργία του Κέντρου.

Αυτή τη στιγμή απασχολούνται στο τηλεφωνικό κέντρο 20 άτομα, το οποίο ανταποκρίνονται στο σύνολο των ερωτημάτων των πολιτών, που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας. Σύμφωνα με τον κ. Διομήδους, το προσωπικό αυτό ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις κλήσεις των πολιτών, που ανέρχονται έως και στις 1500 καθημερινά.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε μεγαλύτερο όγκο κλήσεων το κέντρο, ο κ. Διομήδους ανέφερε ότι, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ανάδοχο εταιρεία, υπάρχει πρόνοια να καλύπτονται έως και 2200 κλήσεις ημερησίως και, εφόσον χρειαστεί, η εταιρεία θα κληθεί να ενισχύσει το δυναμικό του Κέντρου.

Ο κ. Διομήδους σημείωσε ότι παρατηρείται πως το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί με πολύ καλούς ρυθμούς, μειώνοντας τον χρόνο αναμονής δραστικά κατά την τελευταία εβδομάδα, ενώ στόχος είναι να διατηρηθεί ο χρόνος αυτός κάτω του ενός λεπτού.

Εξήγησε, ακόμα, ότι η εξυπηρέτηση λειτουργεί σε τρία επίπεδα: στο πρώτο παρέχονται γενικές πληροφορίες μέσω ηχογραφημένων μηνυμάτων σχετικά με θέματα που αφορούν τις δύο υπηρεσίες που εξυπηρετούν μέσων του 1450, στο δεύτερο παρέχεται εξατομικευμένη εξυπηρέτηση στους πολίτες, μέσω ταυτοποίησης για να διασφαλίζεται ότι δεν δίνονται πληροφορίες σε τρίτους, ενώ σε τρίτο επίπεδο, όταν υπάρχουν πιο σύνθετα αιτήματα, παραπέμπονται σε λειτουργούς των αρμόδιων υπηρεσιών μέσω ticketing system και απαντώνται εντός 48 ωρών τηλεφωνικά. Πολλές φορές, όπως ανέφερε ο κ. Διομήδους, οι πολίτες εξυπηρετούνται ήδη από τις πληροφορίες στα ηχογραφημένα μηνύματα του Κέντρου.

Σημειώνεται ότι το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης για θέματα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, λειτουργεί καθημερινά στη γραμμή 1450 χωρίς χρέωση για τους χρήστες εσωτερικού (και στο +357 22 008020, με χρέωση για κλήσεις από εξωτερικό), από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή μεταξύ 8:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Πηγή: ΚΥΠΕ