Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, διερευνά και πάλι η αστυνομία στη Λεμεσό. Γυναίκα παρουσιάστηκε ως πρώην πρωθυπουργός και απέσπασε από 35χρονο, χρηματικό ποσό πέραν των πενήντα χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία 35χρονου, η γνωριμία του με την συγκεκριμένη γυναίκα έγινε μέσω διαδικτύου το Νοέμβριο του 2021. Εκείνη του συστήθηκε ως πρώην πρωθυπουργός τρίτης χώρας. Κατά την μεταξύ τους ηλεκτρονική αλληλογραφία, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι οι τραπεζικοί της λογαριασμοί ήταν κλειδωμένοι και ζητήθηκε η βοήθεια του παραπονούμενου ώστε να μπορέσει να του στείλει χρηματικό ποσό ύψους 50.0000 αγγλικών λιρών για να της τα φυλάξει και να της αποστέλλει μέρος του ποσού όταν αυτή του το ζητά, με αντάλλαγμα ο 35χρονος να έπαιρνε προμήθεια ύψους 2,000 αγγλικών λιρών.

Ο παραπονούμενος, μετά από διάφορες προφάσεις της άγνωστης γυναίκας, για δήθεν έξοδα τελωνείου και άλλα, πείστηκε και προέβη στην κατάθεση σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς που του δόθηκαν, χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 53,357 ευρώ.

Όπως ανέφερε στους ανακριτές, η τελευταία αποστολή χρημάτων έγινε στις 7/7/2022 για δήθεν έκδοση εισιτηρίων της άγνωστης γυναίκας ώστε να μεταβεί σε χώρα του εξωτερικού για να διευθετήσει το ζήτημα με τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Ο ίδιος φέρεται να αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης, όταν τρίτο άτομο επικοινώνησε μαζί του αναφέροντας του ότι εν λόγω γυναίκα συνελήφθη από την Interpol και του ζήτησε χρήματα για να αφεθεί ελεύθερη.

Πηγή: ΚΥΠΕ