Χίλιοι τριακόσιοι ενενήντα ένας επιβάτες αναχώρησαν χθες με έντεκα πτήσεις από το αεροδρόμιο Πάφου με προορισμό το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Μάντσεστερ και το Μπέρμιγχαμ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Τρεις πτήσεις αναχωρούν σήμερα και από το αεροδρόμιο Λάρνακας, μεταφέροντας επιβάτες πίσω στις χώρες τους. Δύο πτήσεις έχουν ως προορισμό τη Μόσχα και μια την Φρανκφούρτη.

Οι πτήσεις μεταφέρουν επιβάτες που είτε είναι τουρίστες που εγκλωβίστηκαν στην Κύπρο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είτε υπήκοοι ξένων χωρών που επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στις χώρες τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τέθηκε σε ισχύ το Διάταγμα του Υπουργού Μεταφορών, για απαγόρευση πτήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου για 14 μέρες.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται πτήσεις που μεταφέρουν εμπορεύματα (cargo), που φτάνουν χωρίς επιβάτες για να μεταφέρουν άτομα που θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες τους, πτήσεις για ανθρωπιστικούς λόγους, ή άλλες μεμονωμένες πτήσεις για περιπτώσεις επείγουσας ανάγκης και αφού πρώτα εξασφαλιστεί ειδική άδεια του υπουργού Μεταφορών.