Πέντε άτομα βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 σε σύνολο 1,669 εργαστηριακών διαγνώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά αφορούν:

Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 1,171 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, με 2 θετικά αποτελέσματα,

Από σύνολο 236 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων,  2 περιστατικά ήταν θετικά,

Από σύνολο 72 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα,

Από σύνολο 122 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα,

Από σύνολο 2 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκε 1 κρούσμα, και

Από τα δείγματα που λήφθηκαν από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, δεν ολοκληρώθηκε καμία εργαστηριακή διάγνωση.
 
Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων, ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 9,720 εργαστηριακές εξετάσεις.
 
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 772 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).
 
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 16 άτομα, τέσσερα εξ αυτών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Δόθηκαν επίσης δύο εξιτήρια. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά οκτώ ασθενείς, τρεις στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και πέντε στη ΜΕΘ Λευκωσίας.

Επίσης, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα πέντε ασθενείς. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα.