Εντείνονται οι ανησυχίες ένοπλης σύρραξης μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας. Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, η Μόσχα διαθέτει την στρατιωτική ικανότητα για επίθεση και έχει προχωρήσει στην μεγαλύτερη ανάπτυξη δυνάμεων από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Η Μόσχα, που έχει αναπτύξει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, μεταφέρει -σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς- φιάλες αίματος και ιατρικό εξοπλισμό στη μεθόριο, γεγονός που ενισχύει τη στρατιωτική της ετοιμότητα εν΄ όψει επίθεσης.
Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι αναπόφευκτη, υπάρχει ακόμη η διπλωματική οδός αν και η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει δει ενδείξεις ότι η Ρωσία κινείται προς αποκλιμάκωση της έντασης.

Κι η Βρετανία στον ίδιο σκοπό…

Η Βρετανία θα προτείνει στο ΝΑΤΟ μια «μεγάλη» ανάπτυξη στρατιωτών, πολεμικών πλοίων και πολεμικών αεροσκαφών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επιθυμεί να απαντήσει στην άνοδο «της «ρωσικής εχθρότητας» απέναντι στην Ουκρανία.
Η πρόταση, η οποία αναμένεται να τεθεί σε μια συνάντηση των αρχηγών γενικών επιτελείων των κρατών μελών του ΝΑΤΟ μέσα την ερχόμενη εβδομάδα, αν γίνει δεκτή, θα διπλασιάσει το βρετανικό απόσπασμα των περίπου 1.150 στρατιωτών που βρίσκονται ανεπτυγμένοι επί του παρόντος στην Ανατολική Ευρώπη και θα παράσχει «αμυντικά όπλα» στην Εσθονία, σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ.