Έχει κατακυρωθεί από το Υπουργείο Μεταφορών η προσφορά για την εγκατάσταση φώτων τροχαίας στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας στον παρακαμπτήριο, για την απάμβλυνση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή και εντός των ημερών αναμένεται να υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 αρμόδιος μηχανικός στον Κλάδο κυκλοφοριακών Μελετών του τμήματος Δημοσίων Έργων, στην προσφορά, που ανέρχεται στις 370 χιλιάδες ευρώ, έχει περιληφθεί και η επίστρωση τμήματος του δρόμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο λειτουργό, το έργο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2021, τέσσερις μήνες, δηλαδή, μετά την υπογραφή των συμβολαίων.

Ο Υπουργός, Γιάννης Καρούσος, μιλώντας παλαιότερα στο Κανάλι 6, ανέφερε πως με την εγκατάσταση των έξυπνων φώτων τροχαίας στον κυκλικό κόμβο, με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζουμε στην Κύπρο, θα υπάρξει μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης έως 50%, με βάση τη μελέτη που έχει εκπονηθεί.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι μελλοντικά το μέτρο θα επεκταθεί και στους άλλους κόμβους του παρακαμπτήριου αφού, με μια σχετικά μικρή δαπάνη, επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα.

Στο μεταξύ, το δεύτερο μέτρο για αντιμετώπιση του προβλήματος της συμφόρησης στην περιοχή της Αγίας Φύλας που είχε αποφασιστεί παλαιότερα να προωθηθεί, δηλαδή η κατασκευή της λεωφόρου Ευαγόρα Λανίτη προκειμένου να συνδεθεί η 1ης Απριλίου με τη λεωφόρο Γιάννου Κρανιδιώτη και τον κυκλοφοριακό κόμβο Πολεμιδιών, σύμφωνα με προγραμματισμό που κατατέθηκε από το Υπουργείο εσωτερικών στη βουλή, προορίζεται να εκτελεστεί το 2023, με κόστος €8 εκατομμύρια.