Την προσεχή Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων, ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο γενικός Έφορος Εκλογών της Κύπρου.
Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Βάσει της εκλογικής νομοθεσίας, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απαγορεύεται η μετάδοση, η διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με ή χωρίς πληρωμή, που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, εξαιρουμένων των ανακοινώσεων ή ειδήσεων που μεταδίδονται από τον γενικό Έφορο Εκλογών ή με εξουσιοδότησή του.
Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ ή/και στις δύο ποινές μαζί.
Ο γενικός Έφορος Εκλογών ανακοίνωσε επίσης πως – σύμφωνα με τις πρόνοιες της εκλογικής νομοθεσίας – το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, απαγορεύονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις καθώς και η διοργάνωση ομιλιών και δημοσίων συζητήσεων, για οποιαδήποτε θέματα τα οποία έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές. Επίσης, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, δηλαδή την παραμονή και την ημέρα των εκλογών, απαγορεύεται η ρίψη φυλλαδίων, η ανάρτηση πανό, η τοιχοκόλληση πινακίδων και η αναγραφή συνθημάτων σχετικά με τις εκλογές.
Οι παραβάτες είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ ή/και στις δύο ποινές μαζί.