Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣΠ μέσω της οποίας δηλώνει έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι για να λυθούν τα θέματα που προκύπτουν μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι συζητήσεις πρέπει να αποσκοπούν στην διευκόλυνση των Σωματείων να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε τυχόν ζημιά που πρόκυψε, μετά την 15.3.20 λόγω της πανδημίας.

Αναλυτικά:

Σε συνέχεια της προηγούμενης αλληλογραφίας μας με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και μετά από σχετική ενημέρωση και απόφαση των μελών του Συνδέσμου για την αρχική πρόταση των Σωματείων, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών δηλώνει έτοιμος για συζήτηση των εκκρεμούντων θεμάτων που ανέκυψαν από την ημερομηνία αναστολής του Πρωταθλήματος, συνεπεία της πανδημίας.

Παράλληλα o ΠΑ.Σ.Π., πέραν της άμεσης κοινοποίησης της αρχικής πρότασης στους αρχηγούς των ομάδων και μετά την αρχική διαβούλευση που είχε μαζί τους, ζήτησε επαφή με όλους τους ποδοσφαιριστές των ομάδων ώστε να καταγραφεί η αντίδραση και η σύμφωνη άποψη όλων.

Οι ποδοσφαιριστές της Α’ Κατηγορίας ομόφωνα σε δήλωση τους στηρίζουν την έναρξη συζητήσεων μεταξύ ΠΑ.Σ.Π. και ΚΟΠ και δηλώνουν έτοιμοι να διευκολύνουν τα Σωματεία τους να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε τυχόν ζημιά που προέκυψε συνεπεία της αναστολής του Πρωταθλήματος από τα μέσα Μαρτίου και έπειτα.

Συγκεκριμένα: «Στηρίζουμε την έναρξη συζητήσεων ΠΑ.Σ.Π. και ΚΟΠ για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης, σύμφωνα με τις οδηγίες των FIFPRO, FIFA και UEFA. Οι συζητήσεις πρέπει να αποσκοπούν στην διευκόλυνση των Σωματείων μας, να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε τυχόν ζημιά που πρόκυψε, μετά την 15.3.20 λόγω της πανδημίας. Στηρίζουμε τις μέχρι σήμερα ενέργειες του ΠΑ.Σ.Π. και καλούμε τα Σωματεία και την ΚΟΠ να συνεργαστούν για την εξεύρεση μιας δίκαιης για όλους λύσης.» Ποδοσφαιριστές Α’ Κατηγορίας Κύπρου.