Τον νέο ολοκάινουριο στόλο της παρουσίασε χθες το απόγευμα η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, στο τερματικό επιβατών του λιμανιού της Λεμεσού που όπως ανέφερε εκ μέρους του Υπουργού Μεταφορών, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών, Αντρέας Νικηφόρου, αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό βήμα που θα συνδράμει στην αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών στην επαρχία Λεμεσού.

Συνεχάρη ακόμη την ΕΜΕΛ για την δρομολόγηση σύγχρονων λεωφορείων χαμηλών ρύπων, τα οποία προσφέρουν προσβασιμότητα σε ΑμεΑ, υπηρεσίες ασύρματου διαδικτύου, υποδοχές για USB και ηχητική και οπτική πληροφόρηση των επιβατών για τη διαδρομή. Υπενθύμησε δε, ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά μικρά λεωφορεία, θα καλύψουν το κέντρο της πόλης με μηδενικούς ρύπους και ελάχιστο θόρυβο.

Η βελτίωση της υπηρεσίας, είπε ο κ. Νικηφόρου, έγκειται και στο γεγονός ότι αυξάνονται οι διαδρομές και η συχνότητα των δρομολογίων, ενσωματώνονται ψηφιακές τεχνολογίες, ώστε να παρέχεται στο επιβατικό κοινό έγκυρη πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο, γίνονται επενδύσεις σε σταθμούς μετεπιβίβασης και εισάγονται ηλεκτρονικές οθόνες. Υπογράμμισε πως, ο σχεδιασμός του Υπουργείου για έξυπνα και ποιοτικά στέγαστρα και στάσεις, θα αλλάξει ριζικά την εικόνα των δημόσιων συγκοινωνιών στη Λεμεσό.

Ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao, εξέφρασε τη χαρά του για τον νέο στόλο της ΕΜΕΛ, με λεωφορεία της κινεζικής εταιρείας King Long, ενώ ευχαρίστησε το Υπουργείο Μεταφορών και όλους τους εμπλεκομένους για τη συνεργασία. Σε μια νέα ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί, για επιτυχή ανάπτυξη των δημόσιων μεταφορών, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, εκφράζοντας την ελπίδα για στήριξη από το κράτος.

Ανέφερε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας, καθώς «η Λεμεσός βρίσκεται σε οριακό σημείο σε ό,τι αφορά θέματα κυκλοφοριακής συμφόρησης», σημειώνοντας πως σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις «να γίνουν πάρα πολλά πράγματα», όπως το ΣΒΑΚ που καθορίζει τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σύστημα αξιόπιστων δημόσιων συγκοινωνιών».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΜΕΛ Γιώργος Κυριάκου εξεφρασε την περηφάνεια του «γιατί καταγράφεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, μια πλήρης και ταυτόχρονη ανανέωση του στόλου, που στέλνει το μήνυμα στους πολίτες ότι ξεκινά μια νέα προσπάθεια με καλύτερες προϋποθέσεις και προοπτικές».

Ωστόσο, σημείωσε, «θα πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι, στοχοπροσηλωμένοι και σοβαροί, γιατί είμαστε στην αρχή μιας απαιτητικής και πολύ δύσκολης διαδικασίας για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, όπως αφέθηκε για πάρα πολλά χρόνια».

«Θέλει τόλμη, όραμα, πλάνο, θέληση και είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε και να αναπτύξουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα οδικών μεταφορών», συμπλήρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΜΕΛ.