Η γαλλική κυβέρνηση θα προσφέρει μπόνους σε δημοσίους υπαλλήλους σε όλο το Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι απεργίες κατά τη διάρκεια των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε ο υπουργός Μετασχηματισμού και Δημόσιας Διοίκησης της χώρας, Στανισλάς Γκερίνι.

Οι εργαζόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν ένα μπόνους που κυμαίνεται από 500 έως 1.500 ευρώ επιπλέον των μισθών τους για εργασία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και των επακόλουθων Παραολυμπιακών, είπε ο Γκερίνι. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα κριτήρια για τις πληρωμές.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την ανακοίνωση από ένα μεγάλο γαλλικό συνδικάτο που προειδοποίησε για πιθανές απεργίες, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων, κατά τη διάρκεια της Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όταν αναμένεται μαζική εισροή πληθυσμού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η κοινωνική κατάσταση στη Γαλλία παραμένει τεταμένη, εν μέσω πρόσφατων διαμαρτυριών από εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και αγρότες που ακολούθησαν τεράστιες διαδηλώσεις πέρυσι κατά της αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Πηγή: Associated Press