Σε αδιέξοδο οδηγούν οι συγκρούσεις της Ρωσίας προς την Ουκρανία, οι οποίες και προβλέπεται να διαρκέσουν για πολύ ακόμη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άβριλ Χέινς, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία με στόχους πέρα από το Ντονμπάς. «Μια ρωσική νίκη στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, ίσως να μην τερματίσει τον πόλεμο», ανέφερε.

«Σε συνδυασμό με την πραγματικότητα ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει μια αναντιστοιχία μεταξύ των φιλοδοξιών του και των σημερινών συμβατικών στρατιωτικών δυνατοτήτων της Ρωσίας, του; επόμενους μήνες μπορεί να μας δει να κινούμαστε σε μια πιο απρόβλεπτη τροχιά και κλιμακούμενη τροχιά», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία είχε εκφράσει τις προθέσεις της να χρησιμοποιήσει τους βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανούς να πλήξουν τις ΗΠΑ.

Σε ερώτηση που της τέθηκε για την προοπτική ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα η Μπέριερ είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν το βλέπουμε αυτό». Νωρίτερα, η ίδια είχε δηλώσει πως η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών πιστεύει πως ο Πούτιν θα έκανε χρήση των συγκεκριμένων πυρηνικών μόνο εάν αντιλαμβανόταν πως υπήρχε απειλή κατά του ρωσικού κράτους.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών, Σκοτ Μπέριερ αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας προς την Ουκρανία ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «η Ρωσία αποκαλεί την εισβολή ως μια “ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Ήδη, πρόσθεσε, «τον Μάρτιο έχασαν μετά από τη δυναμική αντίσταση των Ουκρανών ενώ έως τώρα οκτώ έως δέκα Ρώσοι στρατηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο».

«Οι Ρώσοι δεν κερδίζουν και βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Ο πόλεμος έχει σκοτώσει χιλιάδες αμάχους, έχει κάνει εκατομμύρια Ουκρανούς να τραπούν σε φυγή και οι πόλεις έχουν ερημώσει», είπε. 

Πηγή: ΚΥΠΕ