Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τον κόσμο, εφαρμόζοντας τα σχετικά πρωτόκολλα, δηλώνει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, καλώντας τους πολίτες να μείνουν στην Κύπρο και να γνωρίσουν καλύτερα τον αρχαιολογικό πλούτο του νησιού.

Με αφορμή τη σημερινή επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ο κ. Καρούσος, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του Τμήματος, Δρ Μαρίνα Σολομίδου-Ιερωνυμίδου, επισκέφθηκε το πρωί το κάστρο Κολοσσίου και τον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου στην Επαρχία Λεμεσού, αλλά και το Αρχαιολογικό Πάρκο με τα ψηφιδωτά στην Κάτω Πάφο, όπου ενημερώθηκε για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων από το προσωπικό.

Ερωτηθείς για οργάνωση παραστάσεων στο αρχαίο Θέατρο Κουρίου, ο Υπουργός δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο κατά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο, με την προϋπόθεση πως θα ισχύει το μέτρο για απόσταση μεταξύ των θεατών στις παραστάσεις. Συγκεκριμένα, εξήγησε πως, εφόσον η χωρητικότητα του θεάτρου είναι περίπου 1,700 άτομα, «θα μπορούν να γίνονται παραστάσεις με αρκετά μικρότερο αριθμό, γύρω στα 500 με 600 άτομα, όμως αυτό θα εξαρτηθεί και από τα πρωτόκολλα, τα οποία θα εγκρίνει το Υπουργείο Υγείας».