Παράνομη επίσκεψη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου πραγματοποίησε ο Τούρκος Υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικής Ανάπτυξης, Μουράτ Κουρούμ, μαζί με αντιπροσωπεία από την Τουρκία.

Σε δήλωση του μετά την επίσκεψη, ο κ. Κουρούμ είπε πως 46 χρόνια μετά το κλείσιμό τους τα Βαρώσια έχουν ελευθερωθεί και πως οι Τουρκοκύπριοι αφαίρεσαν τις αλυσίδες. Ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, για τη συμβολή τους στο άνοιγμα της πόλης.

Είπε πως η Τουρκία και το ψευδοκράτος προχωρούν μαζί οικονομικά και πολιτικά με αδελφοσύνη, και πως η Τουρκία θα υποστηρίζει πάντα τους Τ/κ.

Εξετάσαμε τη δουλειά που θα γίνει στην περιοχή, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς στην περιοχή της Μεσογείου, ανέφερε.

Σημείωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος προγραμματίζει να επισκεφθεί το ψευδοκράτος στις 15 Νοεμβρίου και να συναντηθεί με τον κόσμο στην Αμμόχωστο και πως εργάζονται για να ανοίξουν τα Βαρώσια για χρήση από τους Κύπριους και όλο τον κόσμο.

Είπε πως σε συνεργασία με τον Δήμο Ικονίου στην Τουρκία και την τουρκική Αρχή Στέγασης θα κάνουν έργα σε δημόσιους χώρους όπως τοπιοτέχνηση, δημιουργία μονοπατιών, ποδηλατοδρόμων και άλλων υποδομών για να δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να κυκλοφορεί με ασφάλεια.

Κατά την επίσκεψή του συνοδευόταν από τον Τούρκο “πρέσβη” στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπασκερί, τον “υπουργό τουρισμού” του ψευδοκράτους Κουτλού Εβρέν και τον “δήμαρχο” Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ.