Μετά από σωρεία αναρτήσεων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και καταγγελίες πολιτών η Αστυνομία προέβη σε παραδοχή ότι σε πολλές περιπτώσεις οι χειριστές των κινητών καμερών τοποθετούν τα περιβόητα βανάκια σε σημεία, διαφορετικά από αυτά που τους έχουν υποδειχθεί από την Αστυνομία.

Όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Χρήστος Ανδρέου για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την περασμένη εβδομάδα, στην οποία συμμετείχε η διοίκηση της Τροχαίας Αρχηγείου.

Στη σύσκεψη, δόθηκαν οδηγίες από τον Αρχηγό της Αστυνομίας για επαναξιολόγηση των σημείων που τοποθετούνται οι κάμερες, προκειμένου να διαπιστωθεί πως προκύπτει το πρόβλημα.

Επίσης υποδείχθηκαν σημεία στα οποία δεν θα πρέπει να τοποθετούνται κάμερες στη βάση και των καταγγελιών των πολιτών. Τα βανάκια δεν πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε φώτα τροχαίας, σε σημεία-παγίδες και σε σημεία που δεν υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ της προειδοποιητικής πινακίδας και της κινητής κάμερας.

Δόθηκαν, επίσης, οδηγίες σε αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας όπως προβαίνουν σε ελέγχους για το που θα τοποθετούνται οι κινητές κάμερες, μετά από επιθεωρήσεις που θα γίνουν, μέσω χαρτογράφησης των σημείων.

Η απόσταση των προειδοποιητικών πινακίδων από τις κάμερες μπορεί να είναι από 100 μέτρα εντός των πόλεων μέχρι και πέντε χιλιόμετρα στους αυτοκινητόδρομους.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ακόμα ότι θα καταρτιστεί ένα 24ωρο πρόγραμμα κινητών καμερών το οποίο θα κοινοποιείται σε όλα τα επαρχιακά τμήματα τροχαίας, ώστε να αποφεύγεται η διενέργεια ελέγχου ταχύτητας κοντά στις κινητές κάμερες.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και διάφορες εκκρεμότητες για τις κάμερες, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με το Υπουργείο Μεταφορών, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Σε ό,τι αφορά τις σταθερές κάμερες που τοποθετήθηκαν σε δύο σημεία στη Λεμεσό, άλλο ένα χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε, αφού ούτε και σήμερα τέθηκαν σε λειτουργία όπως αναμενόταν. Σε επικοινωνία του Σταθμού μας με τους αρμόδιους της Τροχαίας, μας αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο νεότερο σε για την ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας των καμερών στη Λεμεσό.